r
Nosalty Logó

Csokoládémousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládémousse torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 374 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4492 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 366 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 374 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    328.4 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3290.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    1407 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.5 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2424 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 4492 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 366 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy edénybe összeszitáljuk a lisztet, sütőport és a kakaóport. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vajat, valamint a tejet, és egy fakanállal vagy elektromos habverővel kikeverjük, míg egyneművé nem válik a tészta.
  2. A masszát eloszlatjuk egy kivajazott 26 cm-es tortaformában, és 20-25 percig sütjük.
  3. Mikor kész van, kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk még 10 percig, azután rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön.
  4. A krémhez felforralunk 2 dl tejszínt a porcukorral, és olvadásig keverjük benne a feldarabolt csokoládét.
  5. A maradék 3 dl tejszínt a habfixáló segítségével kemény habbá verjük.
  6. Amikor a csokis tejszín már langyosra hűlt, óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabhoz.
  7. Sütőpapírból körülbelül 5 cm magas csíkokat vágunk, és kibéleljük vele a tortakarikát. Ezután a krémet eloszlatjuk a kakaós lapon, és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
  8. Díszíthetjük apróra vágott csokoládéval, csokiforgáccsal, de például málnát is tehetünk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15982
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 12.

Ajánló

Akkor lesz a legfinomabb, hogyha házi tejszínt használunk hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régóta vagyok látogatója az oldalnak, de még nem bátorkodtam feltenni receptet. Mikor az egyik barátnőm születésnapjára elkészítettem a kedvenc túrótortánkat, arra gondoltam, az lesz az első receptem itt, de sajnos nem sikerült lefényképeznem. Ez a torta nálunk az abszolút kedvenc, és nem nagyon lehet elrontani, úgyhogy most erre esett a választás. A Nők lapja Konyha magazinban találtam egy csokimousse tortácska receptet, és onnan van az ötlet, kicsit máshogy kivitelezve.

Hozzászólások (6)

Törölt felhasználó

Hát ez nagyon jó volt.

animoni

Szia! Szeretnék egy kis segítséget kérni. Megcsináltam a tortát el?z? nap este, hogy másnap ebédre biztos kész legyen (leend? apósom-anyósom 30.-dik házassági évfordulójára készítettem el). A baj csak annyi volt, hogy amikor jött volna a torta pillanata, és elkezdtem kivenni a formából (még a konyhában), a krém elfolyt:-(((( Pedig, amikor a h?t?ben megráztam, akkor úgy nézett ki, hogy megszilárdult! Végül gyorsan összedobtam a piskótából+baba piskótából+krémb?l+tejszínhabból egy poharas desszertet, mert a krém is, meg a piskóta is nagyon finom, csak nem maradt egyben!! Mit ronthattam el szerinted??? Üdv:animoni

Törölt felhasználó

Kedves animoni! Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a torta. Az az igazság, hogy nem nagyon tudom mi lehetett a baj, talán nem volt elég kemény a tejszínhab, vagy pedig a csokis-tejszín túl meleg volt még mikor hozzákeverted a felvert tejszínhez. Az meg nem lehetett a baj, hogy nem volt elég ideig a h?t?ben, mert írtad, hogy el?z? este már megcsináltad, szóval ?szintén nem tudom miért lett folyós. Viszont nagyon ügyesen feltaláltad magad a poharas desszerttel, de nagyon sajnálom, hogy nem lett jó a torta. Legközelebb próbáld meg keményebbre verni a habot és nagyon óvatosan beleforgatni a csokis-tejszínt. üdv, Emese

animoni

Szia! Kb. én is erre tippeltem, hogy nem vertem fel elég keményre a habot!De biztos, ami biztos megkérdeztem, mert tényleg nagyon finom volt!! Köszi a Válaszodat! További Jó hétvégét!!! üdv:animoni

kildido

szia Meme! Azt nem értem hogy minek kell a süt?papírt felvágni?Vagyis mért kell a süt?papír? A recept nagyon tetszik lementve.:):) Ildikó

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Igazából nem fontos, de én azért szoktam kibélelni a formát süt?papírral, hogy ne tapadjon a tortakarikára a krém. Csupán ennyi a jelent?sége:) üdv, Meme

kildido

Nagyon köszönöm

annalee

hát ez valami embertelenül issshteni! ezer hála érte!

kaktuszk

Ez tényleg nagyon jó reci! Valami egyszer?t kerestem, és ez sokkal jobb lett mint a bonyolultabb torták, amiket szoktam készíteni. Annyit változtattam, hogy 3dl helyett 4dl tejszínt vertem fel 2 csomag habfixálóval. Így a tetejére is jutott díszítésnek a csokihabból (csillagcsöves habzsákból nyomtam ki). Köszi a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek