Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládémousse torta

Csokoládémousse torta
Csokoládémousse torta
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta vagyok látogatója az oldalnak, de még nem bátorkodtam feltenni receptet. Mikor az egyik barátnőm születésnapjára elkészítettem a kedvenc túrótortánkat, arra gondoltam, az lesz az első receptem itt, de sajnos nem sikerült lefényképeznem. Ez a torta nálunk az abszolút kedvenc, és nem nagyon lehet elrontani, úgyhogy most erre esett a választás. A Nők lapja Konyha magazinban találtam egy csokimousse tortácska receptet, és onnan van az ötlet, kicsit máshogy kivitelezve.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Akkor lesz a legfinomabb, hogyha házi tejszínt használunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy edénybe összeszitáljuk a lisztet, sütőport és a kakaóport. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vajat, valamint a tejet, és egy fakanállal vagy elektromos habverővel kikeverjük, míg egyneművé nem válik a tészta.
  2. A masszát eloszlatjuk egy kivajazott 26 cm-es tortaformában, és 20-25 percig sütjük.
  3. Mikor kész van, kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk még 10 percig, azután rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön.
  4. A krémhez felforralunk 2 dl tejszínt a porcukorral, és olvadásig keverjük benne a feldarabolt csokoládét.
  5. A maradék 3 dl tejszínt a habfixáló segítségével kemény habbá verjük.
  6. Amikor a csokis tejszín már langyosra hűlt, óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabhoz.
  7. Sütőpapírból körülbelül 5 cm magas csíkokat vágunk, és kibéleljük vele a tortakarikát. Ezután a krémet eloszlatjuk a kakaós lapon, és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
  8. Díszíthetjük apróra vágott csokoládéval, csokiforgáccsal, de például málnát is tehetünk a tetejére.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 535
elküldve: 0
receptkönyvben: 254
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Meme

Mióta szakács: 2010.07.04.
7 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes csokoládétorta, csokimousse torta, csokitorta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kaktuszk
kaktuszk Sun, 2017-06-18 20:49

Ez tényleg nagyon jó reci! Valami egyszerűt kerestem, és ez sokkal jobb lett mint a bonyolultabb torták, amiket szoktam készíteni. Annyit változtattam, hogy 3dl helyett 4dl tejszínt vertem fel 2 csomag habfixálóval. Így a tetejére is jutott díszítésnek a csokihabból (csillagcsöves habzsákból nyomtam ki). Köszi a receptet!

annalee
annalee Sun, 2013-09-08 17:28

hát ez valami embertelenül issshteni! ezer hála érte!

kildido
kildido Tue, 2011-05-10 15:10

szia Meme!

Azt nem értem hogy minek kell a sütőpapírt felvágni?Vagyis mért kell a sütőpapír?
A recept nagyon tetszik lementve.:):)
Ildikó

Meme
Meme / Meme Tue, 2011-05-10 15:37

Kedves Ildikó!
Igazából nem fontos, de én azért szoktam kibélelni a formát sütőpapírral, hogy ne tapadjon a tortakarikára a krém. Csupán ennyi a jelentősége:)
üdv, Meme

animoni
animoni / animoni Sat, 2010-10-09 17:05

Szia!

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Megcsináltam a tortát előző nap este, hogy másnap ebédre biztos kész legyen (leendő apósom-anyósom 30.-dik házassági évfordulójára készítettem el). A baj csak annyi volt, hogy amikor jött volna a torta pillanata, és elkezdtem kivenni a formából (még a konyhában), a krém elfolyt:-(((( Pedig, amikor a hűtőben megráztam, akkor úgy nézett ki, hogy megszilárdult!
Végül gyorsan összedobtam a piskótából+baba piskótából+krémből+tejszínhabból egy poharas desszertet, mert a krém is, meg a piskóta is nagyon finom, csak nem maradt egyben!!
Mit ronthattam el szerinted???

Üdv:animoni

Meme
Meme / Meme Sat, 2010-10-09 19:16

Kedves animoni!
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a torta. Az az igazság, hogy nem nagyon tudom mi lehetett a baj, talán nem volt elég kemény a tejszínhab, vagy pedig a csokis-tejszín túl meleg volt még mikor hozzákeverted a felvert tejszínhez. Az meg nem lehetett a baj, hogy nem volt elég ideig a hűtőben, mert írtad, hogy előző este már megcsináltad, szóval őszintén nem tudom miért lett folyós. Viszont nagyon ügyesen feltaláltad magad a poharas desszerttel, de nagyon sajnálom, hogy nem lett jó a torta. Legközelebb próbáld meg keményebbre verni a habot és nagyon óvatosan beleforgatni a csokis-tejszínt.
üdv, Emese

animoni
animoni / animoni Sun, 2010-10-10 16:22

Szia!

Kb. én is erre tippeltem, hogy nem vertem fel elég keményre a habot!De biztos, ami biztos megkérdeztem, mert tényleg nagyon finom volt!!
Köszi a Válaszodat!
További Jó hétvégét!!!
üdv:animoni

374
finomliszt 120 g
sütőpor 1 tk
cukrozatlan kakaópor 30 g
cukor 110 g
tojás 2 db
vaj 120 g
tej 3 ek
vaj 1 ek
habtejszín 5 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 3 ek
étcsokoládé 16 dkg