r
Nosalty Logó

Világjáró narancskrémes pite

NS
Világjáró narancskrémes pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a tetejére

631
Kalória
9.2g
Fehérje
69.2g
Szénhidrát
35.9g
Zsír
58g
Víz
351.6g
Koleszterin
855.8mg
Élelmi rost
44.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 631 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 5041 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 631 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    287.4 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2469.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    553.3 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    464.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2802 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    460 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    1779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2738 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    283 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2739 micro
Összesen 5041 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 354 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, a vajat felkockázzuk, és a nedves hozzávalókkal együtt a szárazakhoz adjuk, és szép, sima tésztává gyúrjuk.
  2. Egy piteformát kivajazunk, a tésztát 3 mm vékony körlappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát.
  3. A tésztára sütőpapírt fektetünk, nehezéknek megszórjuk szárazbabbal vagy lencsével, és 10 percig elősütjük, hogy megszilárduljon. A nehezéket és a papírt eltávolítjuk, és visszatoljuk a tésztát még 15 percre a sütőbe. Ha nagyon barnul a széle, vegyük a hőfokot kicsit alacsonyabbra.
  4. A narancstöltelékhez kisebb főzőedényben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a narancshéjat, és lehúzzuk a tűzről. A cukrot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgákat és a keményítőt, és elektromos keverővel alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a narancslevet, ezzel is összekeverjük.
  5. A tojáskeveréket az olvasztott vajhoz öntjük, és kis lángon besűrítjük, közben kézi habverővel (szinte) folamatosan kevergetjük. Ez eltart egy darabig, de legyünk türelmesek, és semmiképp ne vegyünk a lángot nagyobbra, nehogy rántotta legyen a krémünkből.
  6. A sütőt grillfunkcióra állítjuk, és közepes fokozatra előmelegítjük. Várunk egy kicsit, amíg a sütő felmelegszik, és a krém kihűl. Amikor ez megtörtént, a krémet a tésztára öntjük, rászórjuk a cukrot, a tortaszéleket alufóliával befedjük, és a cukrot a grill alatt karamellizáljuk (ez kb. 5-10 perc).
  7. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük, jól szeletelni csak másnap tudjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy gyönyörű, pitereceptekkel teli szakácskönybven találtam ezt a receptet. A nővérem nemrég költözött Berlinbe, és azért világjáró a pite, mert akkor sütöttem meg neki, amikor elmentünk őt meglátogatni, és a 10 órás kocsiút folyamán a Magyarországon készült pite áthaladt Szlovákián, megjárta Csehországot, és végül megérkezett Németországba, Berlinbe.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek