Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás galette

Áfonyás galette
Áfonyás galette
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy folyóiratban akadtam erre a receptre. Megtetszett, elkészítettem, és nagyon nagy sikere volt.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Tetejére

ajánlat

Hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk egy gombóc vaníliafagylalttal vagy tejszínnel.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A vajat kockákra vágjuk, majd a liszttel, cukorral és sóval eldolgozzuk. Hozzáadjuk az írót, és sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát átgyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, golyókká formázzuk, majd lisztezett munkalapon körülbelül 15 cm-es átmérőjű köröket nyújtunk.

A töltelékhez

  1. Az áfonyát megmossuk, hagyjuk lecsöpögni, majd elkeverjük a cukorral és a citromhéjjal. Az áfonyát elosztjuk a tésztalapokra, a szélét körben az áfonyára hajtjuk, enyhén rányomkodjuk.

Befejezés

  1. A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A széleit megkenjük a tejjel elkavart tojássárgájával, és megszórjuk cukorral.
  2. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 687
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

áfonyás pite, francia pite áfonya töltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

439
vaj 110 g
finomliszt 300 g
1 csipet
barna cukor 20 g
író 120 ml
áfonya 500 g
barna cukor 50 g
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 1 db
tej 1 ek
barna cukor 2 ek