Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-banános-zabpelyhes morzsasüti

Epres-banános-zabpelyhes morzsasüti
Epres-banános-zabpelyhes morzsasüti
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vigyázat, abbahagyhatatlan desszert következik!
Szuperegyszerűen elkészíthető, tavaszi "süti", rengeteg eperrel és banánnal, ropogós, zabos morzsával.
Vaníliafagyival a tetején az igazi! ;)

hozzávalók / 8 adag

A zabos morzsához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba szórjuk a morzsa száraz alapanyagait, majd az apró kockákra vágott vajat, és az ujjaink segítségével elmorzsoljuk.
  2. Egy nagy tálba öntjük a cikkekre vágott epret és a felkarikázott banánt. Rászórjuk a lisztet, cukrot, sót, majd a citromlevet, és óvatosan összekeverjük.
  3. A gyümölcsös keveréket áttöltjük a tepsibe, majd rászórjuk a zabos keveréket úgy, hogy befedve az egészt tepsit.
  4. 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, majd a sütőből kivéve még 5 percig pihentetjük.
  5. Vaníliafagyival tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 886
elküldve: 6
receptkönyvben: 110
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
961 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epres crumble

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eny24
eny24 Mon, 2018-05-28 18:11

Elkészítettem és bizony nagyon finom lett! Nagyon gyorsan össze lehetett dobni! Köszönöm a receptet!

398
zabpehely 180 g
vaj 100 g
finomliszt 140 g
cukor 100 g
eper 800 g
banán 4 db
finomliszt 40 g
cukor 40 g
citromlé 1 citromból nyert
1 csipet