r
Nosalty Logó

Búzadarás puha desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rebeka's Home
Búzadarás puha desszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
178 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Cukorszirup

Összesen 833 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Cukorszirup

Összesen 3336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Cukorszirup

Összesen 251 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 833 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    154.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3440.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.3 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 3336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Tészta

Cukorszirup

Elkészítés

Tészta

  1. Kapcsoljuk be a sütőt 178°C -ra.
  2. Gépi habverővel keverjük össze közepes fokozaton az egész tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot, míg a cukor feloldódik. Ez kb. 3 percet vesz igénybe. (Ha vanília kivonatot használunk, akkor csak később adjuk a tésztához, az olaj hozzáadása után.)
  3. Váltsunk át kézi habverőre és keverjük bele a joghurtot. Ezt követően egymás után adjuk hozzá a grízt, a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport és a citromhéjat. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen csomós! Ennek érdekében átszitálható a gríz és a liszt is.
  4. Az olajat kisebb adagonkét adjuk a tésztához. Sütőpapírral kibélelt 20X20-as tepsiben 35 percig süssük, alul-felül sütési módban. Vigyázzunk ne égessük meg, csak világosbarna legyen.
  5. Mielőtt kivennénk, ellenőrizzük egy fogpiszkálóval, hogy mindenhol jól megsült e, közepe nem folyós-e! Ha már világosbarna, de még nem sült meg vegyük alacsonyabb hőfokra a sütőt és süssük további pár percig. Körformában is süthetjük! (Én már dupla adagból is készítettem, egy 22 cm átmérőjű formában, gyönyörű magas tortát kaptam!)
  6. Míg még meleg a sütemény, öntsük rá, a már kihűlt cukorszirupot. Ügyeljünk arra, hogy a minden részére egyenletesen jusson. A cukorszirup biztosítja a sütemény nedvességét. Ne essünk pánikba, ha az oldalába lefolyik, majd beissza egy kis idő elteltével!
  7. Gyümölcs helyett díszíthető mandulával és pisztáciával is a teteje, ízlés szerint. Jó étvágyat!

Cukorszirup

  1. Először készítsük el a cukorszirupot, mert kihűlve kell a süteményre öntsük. Egy edénybe tegyük oda a vizet és a cukrot, kezdjük el főzni és forraljuk 1 percig.
  2. Ezután a gázról levéve keverjük bele a citromlevet, majd hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 178 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 667
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Búzadarás puha desszert
Rebeka's Home 23 recept

Recepthez tartozó videót itt találhatod meg : https://youtu.be/QZ-8vl1z0Ko

Hozzávalók

Tészta

Cukorszirup

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...