r
Nosalty Logó

Búzadarás puha desszert

Rebeka's Home
Búzadarás puha desszert
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Cukorszirup

833
Kalória
14.3g
Fehérje
109.6g
Szénhidrát
38.5g
Zsír
163.5g
Víz
152.1g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
69.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Cukorszirup

Összesen 833 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Cukorszirup

Összesen 3336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Cukorszirup

Összesen 251 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    163.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 833 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    154.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3440.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    438.3 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    654.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 3336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Kapcsoljuk be a sütőt 178°C -ra.
  2. Gépi habverővel keverjük össze közepes fokozaton az egész tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot, míg a cukor feloldódik. Ez kb. 3 percet vesz igénybe. (Ha vanília kivonatot használunk, akkor csak később adjuk a tésztához, az olaj hozzáadása után.)
  3. Váltsunk át kézi habverőre és keverjük bele a joghurtot. Ezt követően egymás után adjuk hozzá a grízt, a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport és a citromhéjat. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen csomós! Ennek érdekében átszitálható a gríz és a liszt is.
  4. Az olajat kisebb adagonkét adjuk a tésztához. Sütőpapírral kibélelt 20X20-as tepsiben 35 percig süssük, alul-felül sütési módban. Vigyázzunk ne égessük meg, csak világosbarna legyen.
  5. Mielőtt kivennénk, ellenőrizzük egy fogpiszkálóval, hogy mindenhol jól megsült e, közepe nem folyós-e! Ha már világosbarna, de még nem sült meg vegyük alacsonyabb hőfokra a sütőt és süssük további pár percig. Körformában is süthetjük! (Én már dupla adagból is készítettem, egy 22 cm átmérőjű formában, gyönyörű magas tortát kaptam!)
  6. Míg még meleg a sütemény, öntsük rá, a már kihűlt cukorszirupot. Ügyeljünk arra, hogy a minden részére egyenletesen jusson. A cukorszirup biztosítja a sütemény nedvességét. Ne essünk pánikba, ha az oldalába lefolyik, majd beissza egy kis idő elteltével!
  7. Gyümölcs helyett díszíthető mandulával és pisztáciával is a teteje, ízlés szerint. Jó étvágyat!

Cukorszirup

  1. Először készítsük el a cukorszirupot, mert kihűlve kell a süteményre öntsük. Egy edénybe tegyük oda a vizet és a cukrot, kezdjük el főzni és forraljuk 1 percig.
  2. Ezután a gázról levéve keverjük bele a citromlevet, majd hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 178 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20

Recepthez tartozó videót itt találhatod meg : https://youtu.be/QZ-8vl1z0Ko

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...