Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsás epertorta marcipánnal

Morzsás epertorta marcipánnal
Morzsás epertorta marcipánnal
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és fantasztikus recept. A tészta a marcipántól finom és szaftos, díszítésként pedig pirított mandulát szórtam a tetejére.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Morzsa

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, porcukrot, sütőport és a sót összevegyítjük, hozzáreszeljük a marcipánt, majd a vajjal összemorzsoljuk. A tojást hozzáadva gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
  2. A sütőt bemelegítjük 180 °C - ra, egy 22 cm-es kapcsos tortaformának az alját és az oldalát kibéleljük sütőpapírral. A tésztát a forma méretére nyújtjuk, és belesimítjuk az aljára. Villával megszurkáljuk, és 20 percig elősütjük.
  3. Az elősült tésztát megszórjuk kekszmorzsával, kirakjuk felszeletelt eperrel, és egyenletesen rászórjuk a morzsalékos tésztát. Visszatesszük a sütőbe és kb. 35-40 percig sütjük.

Töltelék

  1. Az epret megmossuk és felszeleteljük.

Morzsa

  1. Összeszitáljuk a lisztet a cukorral, és az ujjbegyünkkel összemorzsoljuk a hideg vajjal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 217
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres pite marcipános tésztával, marcipános-epres crumble

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

638
finomliszt 22 dkg
porcukor 8 dkg
vaj 12 dkg
marcipán 10 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
eper 50 dkg
kekszmorzsa 1 ek
finomliszt 10 dkg
porcukor 5 dkg
vaj 8 dkg