Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás morzsás Chrissyke konyhájából

Szilvás morzsás Chrissyke konyhájából
Szilvás morzsás Chrissyke konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jaj, már annyira akartam valami édességet enni! DE nem volt itthon semmi!!! (még tojás sem). Csak a száraz zsemle... A mélyhűtőben találtam szilvát, így készült ez a finomság (olyan fél kg lehetett, de dupla gyümölcssel szerintem ütősebb lenne). Az íze hajaz a szilvásgombócéra (ez igaz, mert a gyerekem nagy szilvásgombós-fan, és alig hagyott valamicskét belőle), és azért valjuk be, jóval egyszerűbb ez az elkészítési mód. Jó étvágyat!

hozzávalók / 3 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát nyolcadoljuk, majd fahéjas cukorral összekeverjük.
  2. A száraz zsemléket gépben összeaprítjuk.
  3. A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a zsemlemorzsához és cukorral édesítjük.
  4. Jénai tál aljába a morzsa felét beleszórjuk, rárétegezzük a fahéjas szilvát (a visszamaradt lé is mehet), végül a morzsával zárjuk.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 117
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Chrissyke

Mióta szakács: 2011.08.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás süti, morzsás-szilvás, morzsás süti szilvával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katoca
Katoca Sun, 2014-03-16 13:39

Épp most készült el, Isteni finom! Szilvásgombócra vágytam, de nem volt kedvem a tésztával bajlódni. Ennek a tésztáját kicsit feltuningoltam, mert nálam volt itthon tojás, úgyhogy tettem bele egyet, és egy marék diót is daráltam bele, valamint kb. két evőkanál tejet. Nagyon gyors és finom süti, ha legközelebb lesz maradék zsemlém, biztos csinálok még! :)

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-03-15 14:03

De jóóó! Már van itthon egy vagon zsemlemorzsa, épp azon gondolkodtam, hogy mi a bánatot kéne kezdeni vele. Illetve nem csak zsemléből van a morzsa, hanem mindenféle megszárított-ledarált kenyérmaradékból is, de az szerintem nem rontana rajta. Na, ki is fogom próbálni...:-))

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-03-22 16:25

Na, ma elkészítettem, kicsit megvariáltam, 5 rétegű lett, és nem volt szilvám, viszont volt kemény feketeribizli lekvárom, meg csokim, úgyhogy az egyik réteg lekvár lett, a másik meg csoki, köztük-alattuk-felettük a fahéjas morzsaréteggel (abba tettem a fahéjat). Nagyon fincsi lett és őrölt laktató. Pár falatot ettem belőle és olyan volt, mintha lenyeltem volna egy mamutot. :-)) Szóval, olcsó, gyors, fincsi és kiadós. És ami nálam nem utolsó szempont sokféle képpen variálható. Úgyhogy még lesz ilyen párszor szerintem.
Köszi
Tímea

799
zsemle 4 db
cukor 5 ek
vaj 20 dkg
szilva 40 dkg
fahéj 2 kávéskanál