Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-áfonyás túrótorta

Epres-áfonyás túrótorta
Epres-áfonyás túrótorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámnak készítettem ezt a tortát, amikor itt volt nálam. Kedden délután ment haza. Hétfőn csináltam meg a tortát kora délután, hogy majd este, ha hazajövünk, jót eszünk belőle.... Az úgy volt, hogy 5-re mentünk egy előadásra, ami után az én két barátnőmmel találkoztunk (akikkel tematikus estet szoktunk tartani, egyikük korban közelebb van anyához, mint hozzám...), és hát bementünk a Westendbe, beültünk egy kávézóba koktélozni. Beszélgettünk, nevetgéltünk, és egyszer azt vettük észre, hogy éhesek vagyunk. Hát beültünk egy étterembe is vacsizni, ami után kicsit még sétálgattunk, mert nagyon jól laktunk, majd este 11 körül haza is értünk. Így az én tortám pihent még egy éjszakát a hűtőben kóstolás előtt, DE mintha jót tett volna neki. :-)

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát megsütjük a 6 tojásból.
  2. A krémhez megtisztítjuk az epret, és botmixerrel pépesítjük. Összekeverjük a túróval. (Én egy kicsit kevertem botmixerrel, hogy a túró is krémesebb legyen.) Hozzáadjuk az édesítőt, a citromhéjat és a kevés forró vízben feloldott zselatint.
  3. A habot kemény habbá verjük, és robotgéppel beledolgozzuk az epres túrókrémet.
  4. Ha a piskóta kihűlt, kettévágjuk, és vastagon megkenjük a krémmel - amit pár percig hűtőben pihentettünk. A piskóta tetejéből 4 db szívet kiszúrunk mézeskalács szaggatóval. (A szíveket a maradék krémmel megesszük.) Rátesszük a krémre a torta tetejét, és a szívekbe apróra vágott epret teszünk.
  5. A torta oldalát és tetejét is befedjük a krémmel.
  6. Elkészítjük a tortazselét az előírás szerint, és az eprekre kanalazzuk. Nem kell az egész, én kevesebb vízzel készítettem el.
  7. A szíveket körben kirakjuk megmosott, félbe vágott áfonyaszemekkel.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 367
elküldve: 0
receptkönyvben: 157
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres túrótorta áfonyával, krémes túrótorta eperrel és áfonyával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

norci79
Norci79 / norci79 Sat, 2011-05-21 02:41

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm szépen! Nagyon örült neki anya és finomra is sikerült, nem lett émelyítően édes. :-) Szép hétvégét Nektek is!
Üdv.: Nóri

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Fri, 2011-05-20 17:28

Azta!!!!!! Nagyon-nagyon gyönyörű! Csak gratulálni tudok hozzá!
Az meg külön megmelengette a kis lelkem, hogy nem hulalát írtál, hanem tejszínt.
Csillagos 5ös ez a remekmű! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-05-20 16:23

Kedves norci79!

Minden esetre nagyon csodásan néz ki, a szép szív formák között mutatkozik az eper:-)))
Ez egy anyukának készült ,nagy szeretettel:-))) , torta.
Ügyes vagy , és másnap is finom volt és mindenkinek biztosan jól esett, minden szempontból:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

640
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
tehéntúró 30 dkg
habtejszín 3 dl
eper 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 2 ek
zselatin 1 teáskanál
eper 10 dkg
áfonya 10 dkg
tortazselé 1 csomag