r
Nosalty Logó

Barackkrémes túrós kekszmorzsaágyon

Iluska
Barackkrémes túrós kekszmorzsaágyon
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

sütialap

túrókrém

barackkrém

összeállítás

844
Kalória
29.8g
Fehérje
80.4g
Szénhidrátok
45.7g
Zsír
329.5g
Víz
95.8g
Koleszterin
5.8g
Rost
45.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

sütialap

túrókrém

barackkrém

összeállítás

Összesen 844 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

sütialap

túrókrém

barackkrém

összeállítás

Összesen 4223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

sütialap

túrókrém

barackkrém

összeállítás

Összesen 166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1259.7 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    329.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2417 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 844 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.9 g

Zsír

  • Összesen
    228.6 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6298.4 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.2 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1647.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1443 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    12086 micro
  • β-crypt
    1117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 4223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.7 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

sütialap

  1. A kekszet egy neylon tasakba tesszük, és összetörjük pár csapással. A vajat felolvasztjuk, és összekeverjük a morzsalékkal.

túrókrém

  1. A krémhez a túrót villával összetörjük, majd összedolgozzuk a porcukorral, a citromlével. 1 dl hideg vízben elkeverjük a zselatint, majd folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük. Kevergetve szobahőmérsékletűre hűtjük.
  2. A joghurtot a túróhoz keverjük, majd belecsorgatjuk a zselatint, és a krémet a hűtőbe tesszük. (Ne ijedjünk meg, mert ilyenkor elég folyós lesz a krém.)

barackkrém

  1. A barackot héjastól ledaráljuk, vagy aprítóban pépesítjük. Tűzre tesszük, és a cukorral összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.

összeállítás

  1. A kekszmorzsa alapot egy 25 cm-es kapcsos formába belenyomkodjuk. A túrókrémet rácsorgatjuk. Aztán 2-3 órára hűtőbe tesszük megdermedni. A kihűlt barackkrémet a tetejére kenjük. Máris fogyasztható. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 25

Mindenki tudja rengeteg torta recept létezik, mindig jó kipróbálni újabbakat, vagy akár kitalálni, tökéletesíteni a saját verziót......Annak  sem kell tartania a tortasütéstől, aki mostanában ismerkedik a konyhai műveletekkel. Ezt a süteményt én is magamtól találtam ki, mint sok mást is, és a siker nem maradt el!!! :-)))

További receptek

Címlapról ajánljuk

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

5 halsütöde, csárda vagy étterem, ahol kiemelkedőek a halételek

Bár nagyböjt negyven napját ma már sokan, sokféle lemondással töltik, a tradicionális böjt a gyakorlatban azonban a húsos ételek elhagyását jelenti. Aki kiskaput keres ebben az időszakban, az bátran nyúlhat a halas fogások után, úgyhogy most mutatunk néhány helyet, moderntől a tradicionálisig, fővárosit, tiszait, dunait, hogy mindenki kedvére válogathasson.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...