Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperhabos torta 5 hozzávalóból, sütés nélkül

Eperhabos torta 5 hozzávalóból, sütés nélkül
Eperhabos torta 5 hozzávalóból, sütés nélkül
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

20 perc alatt elkészíthető, könnyed, nyári desszert. Gyerekkoromban nagymamám gyakran készített eperhabot fagylaltkehelyben, amit én tortaformában valósítottam meg.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 18 cm-es tortaforma belső oldalát szorosan körberakjuk babapiskótával, majd a forma alját is kibéleljük vele.
  2. Az epreket megmossuk, majd pár szemet félreteszünk a díszítéshez. A maradék eprek szárait eltávolítjuk, majd aprítógépben vagy botmixerrel pürésítjük.
  3. A püré 1/3-ad részét lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a zselatinport, majd forrásig melegítjük. Utána összekeverjük a maradék 2/3-ad rész eperpürével. Hagyjuk kicsit hűlni.
  4. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd kis adagokban, óvatosan beleforgatjuk az eperpürét.
  5. Végül a babapiskótával kibélelt tortaformába öntjük a krémet, és pár órára vagy éjszakára hűtőbe tesszük. A tetejét pár szem friss eperrel díszíthetjük.
  • tepsi mérete: 18 cm cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 6 998
elküldve: 2
receptkönyvben: 130
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

angelika

Mióta szakács: 2019.04.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

eperhab-torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilusmladen
ilusmladen Sun, 2019-05-26 10:53

megcsináltam.. de gondolom a receptben egy kis hiba van ... mert amikor az eperpürét kezdtem adagolni a felfert tejszinhabhoz mintha kásásodott volna a krém... gondolom elöbb egy kis habot kell adni a püréhez és azután a többivel összekeverni ...

195
babapiskóta 22 db
eper 500 g
habtejszín 300 ml
cukor 75 g
zselatin 14 g