Nosalty Logó

Eperhabos torta 5 hozzávalóból, sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
angelika
Eperhabos torta 5 hozzávalóból, sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1942 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 187 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 195 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    618 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1942 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 18 cm-es tortaforma belső oldalát szorosan körberakjuk babapiskótával, majd a forma alját is kibéleljük vele.
  2. Az epreket megmossuk, majd pár szemet félreteszünk a díszítéshez. A maradék eprek szárait eltávolítjuk, majd aprítógépben vagy botmixerrel pürésítjük.
  3. A püré 1/3-ad részét lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a zselatinport, majd forrásig melegítjük. Utána összekeverjük a maradék 2/3-ad rész eperpürével. Hagyjuk kicsit hűlni.
  4. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd kis adagokban, óvatosan beleforgatjuk az eperpürét.
  5. Végül a babapiskótával kibélelt tortaformába öntjük a krémet, és pár órára vagy éjszakára hűtőbe tesszük. A tetejét pár szem friss eperrel díszíthetjük.
  • Tepsi mérete: 18 cm
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 45
  • 7 napos nézettség: 780
  • Össznézettség: 17584
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

angelika 1 recept

20 perc alatt elkészíthető, könnyed, nyári desszert. Gyerekkoromban nagymamám gyakran készített eperhabot fagylaltkehelyben, amit én tortaformában valósítottam meg.

Hozzászólások

ilusmladen

megcsináltam.. de gondolom a receptben egy kis hiba van ... mert amikor az eperpürét kezdtem adagolni a felfert tejszinhabhoz mintha kásásodott volna a krém... gondolom elöbb egy kis habot kell adni a püréhez és azután a többivel összekeverni ...

mlnrmrta

Kedves Angelika! Az eperpürét LANGYOSAN kell a hideg, felvert tejszínhez keverni, vagy a pürét is érdemes teljesen leh?teni? El?re is köszönöm a választ!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 3....

A só és a zsiradékok után fejest ugrunk a savak szövevényes világba. Bár sokszor ízügyileg a háttérben maradnak, nemes küldetésük van: egyensúlyt képviselnek az ízkavalkádban. Itthon talán kevésbé állunk tudatosan a savakhoz, pedig sok fogásunk alapelemei. Négyrészes sorozatunk harmadik fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek