Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta Libelle konyhájából

Epertorta Libelle konyhájából
Epertorta Libelle konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádok mindent, ami epres, így ezt a tortát is gyakran készítem, egyszerű és nagyon ízletes. :-) Aki nem szereti a tojáslikőrt, lehet pezsgővel is helyettesíteni, vagy az alkoholmentes változat lehet tej vagy tejszín.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tojásokat, sót, cukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük. Hozzáöntjük az olajat és a tojáslikőrt. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és fokozatosan hozzáadagoljuk. Egy 26-os tortaformának az aljára sütőpapírt helyezünk (a szélére nem kell, nem kell kivajazni sem), beleöntjük a tésztát. A tészta mennyisége kevésnek tűnik majd, de szépen feljön. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig készre sütjük. Tűpróba! :-)
  2. Ha megsült, leválasztjuk a forma szélét, kifordítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A krémhez beáztatjuk a zselatinlapocskákat. A pudingport a cukorral egy kis tejben elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejhez, amit felforraltunk. Összeforraljuk még egyszer. Az elkészült pudingba belekeverjük a kinyomkodott zselatint, és hűlni hagyjuk. Közben néha megkeverhetjük. A tejfölt a kihűlt pudingoz keverjük, végül hozzáadjuk a keményre felvert tejszínt.
  2. A torta kapcsos részét visszatesszük, rákenjük a krémet a tésztára, és min. 2 órára hűtőbe tesszük.

A tetejére

  1. Az epreket megmossuk, feldaraboljuk, a torta tetejére rakjuk. A tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, és elosztjuk az epren. Tálalásig a hűtőben tartjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 311
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Libelle

Mióta szakács: 2012.06.03.
4 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epertorta, tejszínes epertorta, epres torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

614
tojás 2 db
1 csipet
cukor 125 g
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 125 g
sütőpor 1.5 teáskanál
tojáslikőr 75 ml
napraforgó olaj 60 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 350 ml
cukor 50 g
lapzselatin 4 db
tejföl 200 g
habtejszín 200 ml
eper 500 g
tortazselé 1 csomag