Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes epres-joghurtos torta

Tejszínes epres-joghurtos torta
Tejszínes epres-joghurtos torta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak egy spontán ötlet alapján készült el ez a torta. Anno kész epertorta-krémből készítettem hasonlót. Gondoltam, megalkotom most saját elképzelés alapján.

hozzávalók / 10 adag

piskóta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, és előre fölmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Ha kihűlt a piskóta, három lapra fölvágjuk.
  3. Egy megfelelő edényben vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, és a 350 g epert, ami a díszítéshez szükséges, belemártogatjuk, majd egy sütőpírra helyezzük. Miután megszilárdult a csokoládé. Fölolvasztjuk a fehér csokoládét is, és díszítjük vele a csokoládéval bevont epreket.
  4. A maradék csokoládét a meleg víz fölött tároljuk, és 1 evőkanál napraforgó olajat hozzákeverünk.
  5. A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük.
  6. 200 ml habtejszínt jól fölhabosítunk, és hozzákeverjük az eperjoghurtot. Egy kevés krémet a fölolvasztott zselatinlapokhoz adunk, jól összekeverjük, és hozzákeverjük a krémhez. A 300 g epert apró darabokra fölvágjuk, és a krémbe keverjük.
  7. A tortasütő-karikát ráhelyezzük egy tálcára, majd egy lapot belehelyezünk. Kanál segítségével az olvasztott csokoládéval megkenjük a lap tetejét, majd az epres krém majdnem felét is rákenjük (tetejére is hagyunk egy keveset).
  8. A második lapot ráhelyezzük, és újból megismételjük az eljárást. A harmadik lappal befedjük, és a lapot szintén csokoládéval és a krémmel megkenjük. Pár órát hűtőben hűtjük.
  9. Eltávolítjuk a tortasütő-karikát. A tejszínt a habfixáló és vaníliás cukor hozzáadásával jól fölhabosítjuk, és körbevonjuk a tortánkat. Kb. 30 percig hideg helyen tároljuk, majd díszítjük a csokoládéval bevont eprekkel.
  10. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 986
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
135 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperkrémes torta, tejszínes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

654
tojás 6 db
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
finomliszt 6 ek
sütőpor 1 teáskanál
gyümölcsjoghurt 500 ml
habtejszín 600 ml
habfixáló 2 csomag
lapzselatin 6 db
tejcsokoládé 400 g
fehér csokoládé 100 g
napraforgó olaj 1 ek
eper 300 g
vaníliás cukor 2 csomag
eper 350 g