Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta á la Hajni

Epertorta á la Hajni
Epertorta á la Hajni
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta a kedvencem! Nem édes, eteti magát! Nyáron, igazán hűsítő élvezet!!

hozzávalók / 6 adag

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lekvárt felforrósítjuk, és megkenjük vele a tortalapokat. Az epret megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, szebbik felét félretesszük, a többit megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A krémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A túrót és a joghurtot botmixerrel finom péppé keverjük.
  2. A mascarponét és a tojássárgákat külön-külön tálban100-100 g porcukorral habosra keverjük, majd a tojáskrémet kanalanként a mascarponéhoz adjuk.
  3. 1 kis merőkanál túrókrémmel éppen csak felolvasztjuk a zselatint, aztán hozzákeverünk még 1 kis merőkanál krémet, és folyamatosan, erőteljesen keverve a krém egészéhez adjuk.
  4. 3 dl tejszínt kemény habbá verünk, aztán óvatosan több részletben beledolgozzuk a krémbe.
  5. Lekvárral megkent oldalával felfelé lapos tálra fektetjük az alsó piskótalapot. Körézárunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortakarikát, amelynek belső oldalát kibéleltük sütőpapírcsíkkal.
  6. A piskótalap tetejére simítjuk a krém felét, megszórjuk az eper felével, majd a második piskótalap, a maradék krém és eper következik. Tetejére fektetjük (lekváros oldalával felfelé) a harmadik piskótalapot, és legalább 12 órára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  7. A maradék 3 dl tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.
  8. Leemeljük a tortáról a karikát, tetejét és oldalát vékonyan bevonjuk a habbal.
  9. A félretett eper szemeket megmossuk, szárazra töröljük, és tetszés szerint díszítjük vele a tortánkat.
  10. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, és ezt is tetszés szerint alkalmazzuk.
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 835
elküldve: 7
receptkönyvben: 110
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajnal

Mióta szakács: 2013.02.06.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes epertorta, túrós epertorta, túrókrémes epres torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Haynal1
Haynal1 Fri, 2013-03-08 16:20

Szia Hajni!
Azt szeretném kérdezni, hogy szépen és könnyen szeletelhető lesz a torta? Lesz annyira kemény a krém? Megsütném névnapomra a családnak.
Köszi:
Hajni

madárcsicsergés
Hajnal / madárcsicsergés Fri, 2013-03-08 18:54

Szia!Nyugodtan megcsinálhatod,szépen megkeményedig,csak a zselatinnal kell vigyázni és az eper legyen megtörölgetve,nagyon finom,kellemes izekbe,nem fogsz csalodni benne!Ezt a krémet már epres tiramiszuként is elkészitettem,nagyon finom!!!Ha esetleg még lenne kérdésed szivesen segitek!!
Hajni

1224
lapzselatin 6 db
tehéntúró 25 dkg
joghurt 1 dl
mascarpone 25 dkg
tojássárgája 4 db
porcukor 20 dkg
habtejszín 3 dl
piskótalap 50 dkg
eperlekvár 10 dkg
eper 80 dkg
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
étcsokoládé 20 dkg