Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta ahogy Lindus készíti

Epertorta ahogy Lindus készíti
Epertorta ahogy Lindus készíti
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom kedvenc tortája. Szinte minden szüli- és névnapra ezt kell elkészítenem.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta:

  • 8 db tojás
  • 8 ek liszt
  • 8 ek cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek kakaó

Krém:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Ha már elég kemény a hab, kisebb fokozatra vesszük a habverőt, és beletesszük a tojássárgákat, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, és beleöntjük a csomag sütőport, majd a kakaót.
  3. Kivajazott tortaformába öntjük, és 180 fokon 30 percig sütjük.
  4. Eközben a 2 csomag vaníliapudingot a 6 dl tejjel megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.
  5. A tortát 3 lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük a krémmel, apróra vágott eperdarabokkal megszórjuk, majd a középső lapot rátesszük, és kicsit megnyomkodjuk. Ismét jöhet a krém és az eperdarabok.
  6. Miután rátettük az utolsó lapot, bevonjuk a torta külsejét a tejszínnel, és eperdarabokkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 355
elküldve: 2
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lindus89

Mióta szakács: 2012.08.10.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes epertorta, habos epertorta, vaníliapudingos epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!