r
Nosalty Logó

Epertorta á la Hajni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajnal
Epertorta á la Hajni
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 1225 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 7356 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 237 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.6 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1225 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.4 g

Zsír

  • Összesen
    408.3 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2073 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9417.6 g
  • Cink
    662 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1443 mg
  • Vas
    536 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    2549 mg
  • Nátrium
    3544 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    794.1 g
  • Cukor
    599 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1553.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    455 mg
  • D vitamin:
    359 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    1011 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2188 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 7356 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A krémhez

  1. A lekvárt felforrósítjuk, és megkenjük vele a tortalapokat. Az epret megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, szebbik felét félretesszük, a többit megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A krémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A túrót és a joghurtot botmixerrel finom péppé keverjük.
  2. A mascarponét és a tojássárgákat külön-külön tálban100-100 g porcukorral habosra keverjük, majd a tojáskrémet kanalanként a mascarponéhoz adjuk.
  3. 1 kis merőkanál túrókrémmel éppen csak felolvasztjuk a zselatint, aztán hozzákeverünk még 1 kis merőkanál krémet, és folyamatosan, erőteljesen keverve a krém egészéhez adjuk.
  4. 3 dl tejszínt kemény habbá verünk, aztán óvatosan több részletben beledolgozzuk a krémbe.
  5. Lekvárral megkent oldalával felfelé lapos tálra fektetjük az alsó piskótalapot. Körézárunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortakarikát, amelynek belső oldalát kibéleltük sütőpapírcsíkkal.
  6. A piskótalap tetejére simítjuk a krém felét, megszórjuk az eper felével, majd a második piskótalap, a maradék krém és eper következik. Tetejére fektetjük (lekváros oldalával felfelé) a harmadik piskótalapot, és legalább 12 órára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  7. A maradék 3 dl tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.
  8. Leemeljük a tortáról a karikát, tetejét és oldalát vékonyan bevonjuk a habbal.
  9. A félretett eper szemeket megmossuk, szárazra töröljük, és tetszés szerint díszítjük vele a tortánkat.
  10. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, és ezt is tetszés szerint alkalmazzuk.
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14727
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hajnal 2 recept

Ez a torta a kedvencem! Nem édes, eteti magát! Nyáron, igazán hűsítő élvezet!!

Hozzávalók

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek