r
Nosalty Logó

Hideg joghurtos őszibarackleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Hideg joghurtos őszibarackleves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 164 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 652 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 37 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 164 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1543.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1590 micro
  • β-crypt
    653 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 652 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 37 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalót, a joghurt és a liszt kivételével, edénybe tesszük, felengedjük vízzel, felforraljuk.
  2. Épphogy felforr, beleöntjük a joghurtban kikevert lisztet, összekeverjük, megvárjuk míg újra eléri forráspontját, és kész is.
  3. Jól lehűtve, néhány mentalevéllel a tetején, másnap fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 103036
  • Feltöltés dátuma: 2007. november 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Közeledik a nyár vége. A forró napok slágere, a hideg gyümölcsleves is kikopik lassan a „mit is főzzek?” gondolatokból. Pedig szeretem. Pedig szeretjük. Amolyan nyárbúcsúztatóként készült ez a barackleves.

Hozzászólások (11)

Törölt felhasználó

Életem els? ilyen levese...Sokat segítettél! Köszke! Nagyon finom lett!!! :-)

Törölt felhasználó

Tegnap megcsináltam, és isteni finom lett! Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Petra! egyszer?nek és igéretesnek t?nik, épp feltettem f?ni. Annyit módosítottam, hogy szórtam bele mazsolát, vaníliáscukrot és citromhéjat, így már teljesen desszert-jellege lett :)) amint megf?, azt hiszem bef?ttb?l pótolom a barackot, mivel nem volt itthon nyolc darab. Kíváncsian várom az eredményt és a család reakcióját! Köszönöm a receptet! Zsu

Törölt felhasználó

Nálam minden gyümölcs leves alapja:1tojássárgát,elkeversz egy kis cukorral, sóval.v.cukorral,és egy kevés tejjel.Majd hozzáöntesz 1l tejet.Felforralod,utána leh?töd.Tálalás el?tt beleteszed a friss gyümölcsöt egészbe,darabokban v.szétnyomkodva.........attól függ milyen gyümölcs.Isteni és hideg!

Tévésámán

Étkezési keményít?vel is jó? A lisztet a mellékíze miatt nemigen alkalmazom gyümölcslevesbe

Petra

persze, keményít?vel is lehet s?ríteni!

Amarilla

Kedves Petra! Nagyon klassz a recept, imádjuk. Már tavaly is számtalanszor megcsináltam vegyes gyümölccsel, de egy kis változtatással. Én teszek a vízhez egy vanillincukrot, a joghurtot pedig vaníliás vagy tejszíníz? pudingporral keverem ki. Anyukám is mindig pudinggal készíti, érdemes kipróbálni, mert így is nagyon finom. De az eredeti változat is klassz, volt hogy egymás után két napon is ilyet ettünk. :)

Törölt felhasználó

Kedves Petra:) Megf?ztem az ?szibaracklevest. Nagyon finom és üdít? volt. Annyit változtattam vele kapcsolatban, hogy mikor már szinte kész volt, akkor (kb.10 barackszelet kivétetlével) összeturmixoltam. Igazán lágy lett így. Annyi tanácsot adnék a többieknek, hogy talán egy picivel kevesebb cukor is elég, igaz az én barackjaim elég édesek voltak alapból is. Bátran ajánlom mindenkinek. Semmilyen hókusz-pókusz nem kell hozzá, pillanatok alatt kész (max a barack pucolása vett el egy- két percet) és csodálatos nyári leves. Köszi a receptet!

őszmanó

Mekkora pohár az a pohár joghurt? Vagy csak a kicsi joghurtot hívjuk pohárnak?

golyakr

Kíváncsian várom a végeredményt, lassan kih?l és megy h?t?be. Bár barna cukor és menta nélküli, az illata kellemes. :)

Keti27

Nagyon jó kis recept! hihetetlen gyors és egyszer?. és igazán frissít?! én a borsmentát és a szegf?szeget elhagytam. egy picit kiéreztem bel?le a liszt ízét, de ett?l függetlenül szerintem finom :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.