r
Nosalty Logó

Eper-bodzás pohárkrém Klári konyhájából

Szekeres Lajosné Klári
Eper-bodzás pohárkrém Klári konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Alap

Közös krém

Eperkrém

Bodzakrém

1095
Kalória
17.6g
Fehérje
109.2g
Szénhidrát
66.2g
Zsír
149.1g
Víz
115.8g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
74.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Alap

Közös krém

Eperkrém

Bodzakrém

Összesen 1095 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Alap

Közös krém

Eperkrém

Bodzakrém

Összesen 4373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Alap

Közös krém

Eperkrém

Bodzakrém

Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    149.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1095 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    264.8 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1729.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    436.8 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    596.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 4373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

Alap

  1. Elkészítjük az alapot, a kekszet aprítóba tesszük, apróra aprítjuk, majd az olvasztatott vajjal összekeverjük. Veszünk 8 db fagyi kelyhet és az aljába nyomkodjuk a kekszes alapot, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.

Közös krém

  1. A közös alaphoz kikeverjük a mascarponét a joghurttal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd beledolgozzuk a habbá vert tejszínt. Kétfelé osztjuk, az egyik felét berakjuk a hűtőbe .
  2. A másik feléhez hozzáadjuk az epervelőt 10 g porzselatint beáztatjuk kevés hideg vízbe, majd forrásig melegítjük .
  3. Hőkiegyenlítéssel elosztatjuk az epres krémben.

Eperkrém

  1. Megtisztítjuk az epret, majd egy lábasban összefőzzük a cukorral. Ha túl hígnak találjuk, akkor beforraljuk.
  2. Majd szitán vagy levesszűrőn átpasszírozzuk, hogy a magvaktól megszabaduljunk.

Bodzakrém

  1. A bodzaszörpbe belekeverjük a zselatint, hagyjuk állni. Elővesszük a hűtőből a félretett krémet, belereszeljük a citrom héját, belecsavarjuk a levét.
  2. A zselatinos bodzaszörpöt forrásig melegítjük hőkiegyenlítéssel beledolgozzuk a citromkrémbe. Ha mindennel elkészültünk, akkor elkezdjük rétegezni a kehelybe az eperkrémet, majd hűtőbe rakjuk dermedni.
  3. Majd következik a tejszínes mascarponés bodzás krém ismét hűtő. Ha megdermedtek a rétegek a krémek friss eperrel diszkjük megszórjuk kevés porcukorral .

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...