adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
1049
Kalória
16.7g
Fehérje
166.5g
Szénhidrát
33.6g
Zsír
469.5g
Víz
60.2g
Koleszterin
13.3g
Élelmi rost
116g
Cukor
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
A krémhez
A topinghoz
Összesen
1049
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
A krémhez
A topinghoz
Összesen
1049
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 974.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 610 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 166.5 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 469.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
1049
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 974.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 610 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 166.5 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 469.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
1049
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
87
kcal
Elkészítés
A krémhez
- Egy nagy almát héjastól összeturmixolunk fél liter tejjel, szűrőn egy szószos edénybe átszűrjük a keveréket, hogy a héja ne maradjon benne.
- Pár kanál tejjel keverjük simára a tejszínes pudingport és a kukoricakeményítőt. Ezzel és két evőkanál cukorral forraljuk be tejes keveréket. Sűrítsük folyamatos keverés mellett.
- Hideg vízzel átöblített poharakba porciózzuk a krémet. Először a pulton, majd a hűtőben hűtsük ki.
A topinghoz
- Közben a kimosott szószos edényben két kisebb, pucolt, apró kockára vágott almát cukorral, pici vajjal karamellizálunk. Közben fahéjjal ízesítjük. Ezt is kihűtjük és tálalásnál a krémre halmozzuk.
- Opcionálisan díszítésnek tehetünk egy-egy physalist, vagyis perui földicseresznyét. Jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 15 p
Egy almás hab Pugliából, amit nehéz nem szeretni. Egyik általam követett olasz vloggerasszonynál, Graziellánál láttam, és nem álltam ellen neki, elkészítettem. A topingja magáért beszél, mindannyiunk kedvence lesz a fahéjas, karamellizált almakocka!