Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Poharas charlotte

Poharas charlotte
Poharas charlotte
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig fejtörést okoz, hogy mi legyen a maradékokkal? Nálam aranyszabály, hogy nem dobunk ki semmit! 

Tehát a maradék vaníliakrém és eper! Gyors körbenézés a spejzban, és látom a polcon van babapiskóta, ebből aztán egyenesen következett a poharas charlotte.

hozzávalók / 4 adag

A vaníliakrém, ami az előzőleg megmaradt, ha nem, össze is dobhatunk egyet

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, a tojássárgákat, kukoricalisztet és a vaníliát, csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk, míg be nem sűrűsödik. Fürgén kell keverni, különben lekap az alja, ha nincs időnk vagy hozzávalónk, akkor egy 3 perces hidegen elkészíthető pudingot használjunk.
  2. A félbevágott babapiskótát körberakjuk a tálkád oldalán, epret és apró babapiskóta maradékot teszünk középre, és rátöltjük a vaníliakrémet. 
  3. A tetejére szép eper szeleteket teszünk, és tejszínt nyomunk rá. 
  4. Voilá, és már kész is! Tálaljunk meg szépen, mert a látvány legalább olyan fontos, mint az íz!
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 660
elküldve: 4
receptkönyvben: 59
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliakrémes pohárkrém, epres vaníliakrém, babapiskótás vaníliás pohárkrém eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

392
főzőtejszín 400 ml
tojássárgája 1 db
cukor 3 ek
kukoricaliszt 1 evőkanál
vanília 1 db
babapiskóta 200 g
eper 200 g