r
Nosalty Logó

Körtés üdítő szelet

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Körtés üdítő szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 970 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3878 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1193.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 970 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4773.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1096 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    2032 mg
  • Nátrium
    1295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.4 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 3878 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 229 kcal
  • Legnézettebb receptje

Elkészítés

  1. Tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, majd az üdítőt, és addig keverjük, amíg a cukor elolvad.
  2. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a tojásfehérjék felvert habját.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fele masszát, elosztjuk rajt a meghámozott és felszeletelt körtét, ráöntjük a maradék masszát, és előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11319
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Körtés üdítő szelet
Salamon Csilla 1203 recept

Ezt a receptet akkor veszem elő, amikor kevés időm van a sütéshez.:)

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...