Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borított meggyes

Borított meggyes
Borított meggyes
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit egyszerűen elkészíthetjük, nagyon finom a ropogós tészta és a karamellizált meggy. 6-8 személyre (bár én a felét is simán meg tudom enni :), akár vaníliafagyival is tálalhatjuk, nem csak friss meggyel, hanem befőttel is elkészíthető. Öntsük szűrőbe és jól csepegtessük le! Meggy helyett más gyümölccsel: almával, körtével vagy akár eperrel is helyettesíthetjük (legutóbb így csináltam).

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A tortaformát kivajazzuk és a barna cukorral, valamint a mandulalapocskákkal megszórjuk. A meggyet ráterítjük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tésztához a vajat, a cukrot, a citromhéjat, a fahéjat és az őrölt szegfűszeget kézi habverővel krémesre keverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a tejjel váltogatva a krémhez öntjük.
  3. A tésztát egyenletesen a meggy tetejére simítjuk.
  4. A süteményt a forró sütőbe tolva (gáz 2-3. fokozat) megsütjük.
  5. Miután kivettük, kb 10. percig a formában pihentetjük. A szélét meglazítva tálra borítjuk, és teljesen kihűlni hagyjuk. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 218
elküldve: 5
receptkönyvben: 122
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jim Tudeski

Mióta szakács: 2012.05.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyes süti, fűszeres meggyes sütemény, meggyes sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

610
meggy 75 dkg
vaj 4 dkg
barna cukor 2 ek
mandulapehely 4 dkg
vaj 20 dkg
cukor 8 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
tojás 3 db
rétesliszt 20 dkg
sütőpor 1 kk
tej 8 ek