Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emeletes sertésborda

Emeletes sertésborda
Emeletes sertésborda
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám régi-régi receptje, amit ő is a mamájától tanult.

hozzávalók / 4 adag

A rétegzéshez

A mártáshoz

A tál kikenéséhez

ajánlat

Krumplifánkot szoktunk hozzá csinálni mindig. Isteni vele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kiklopfoljuk a húsokat nem túl erősen, besózzuk, borsozzuk, hagyjuk kicsit állni.
  2. Addig előkészítjük a kolbászt: karikákra vágjuk; a hagymát apró kockákra, a ketchupot és a tejszínt egybekeverjük csipet cukorral, borssal; a sajtot összetörjük vagy lereszeljük.
  3. Egy pataki tálat kivajazunk, erre fektetjük a bacon vagy más szalonnaszeleteket.
  4. Erre jöhet egy adag hús, rá egy adag mártás, hagyma, kolbász, és folytatjuk a rétegezést, amíg ki ne fogyunk az alapanyagokból.
  5. Kb. 200 fokon alufóliával letakarva 40 percet "pároljuk" a sütőben, majd levesszük a fóliát, és 15-20 perc alatt szép színűre pirítjuk tovább ezen a hőfokon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 530
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott karaj, ketchupos sertéskaraj, szalonnás-kolbászos sült hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hajnal80
Hajnal80 Tue, 2012-12-18 14:26

Kedves Norbi!
Stahl-receptként ismerem ezt az ételt.Imádom!Kicsit sem fogyókúrás,de kit érdekel.A tálat nem szoktad beáztatni sütés előtt?
Nagyon meggyőzőek a fotóid (általában a fotók vagy a hozzászólások alapján szoktam receptet választani).Karácsonyra a Te fügés szűzpecsenyédet készítem majd,kíváncsian várom.

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Thu, 2013-01-17 12:39

Szia,
Nem szoktam beáztatni, még nem hallottam róla, hogy kell, miért van erre szükség?
Köszönöm a bókot, megtisztelő, hogy az én receptem készítetted karácsonyra, remélem ízlett és nem száradt ki a husi sem.

Üdv, Norbi

1012
sertés rövidkaraj 1 kg
kolbász 10 dkg
vöröshagyma 1 db
bacon 8 szelet
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
ketchup 200 ml
főzőtejszín 200 ml
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
vaj 1 ek