Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elzászi sertéskaraj

Elzászi sertéskaraj
Elzászi sertéskaraj
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi újság régi, de annál finomabb receptje.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. Kivesszük egy tányérra, és zsírjában lesütjük a szeletekre vágott és kiklopfolt húst. Ha megsült ezt is kitesszük egy tányérra, és ennek zsírjában kezdjük el megfonnyasztani a finomra vágott hagymát.
  2. Ha megfonnyadt a hagyma, rátesszük a káposztát, a fűszereket és a fehérbort. Együtt pároljuk félpuhára.
  3. A burgonyát karikára vágjuk, és olajban félig kisütjük.
  4. Egy kizsírozott tepsi alkát kirakjuk a krumplikarikákkal, rátesszük a hússzeleteket, végül betakarjuk a káposztával. Megszórjuk a szalonnadarabkákkal, és sütőben összepároljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 18 316
elküldve: 5
receptkönyvben: 209
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyú káposztás sertéskaraj, káposztás-burgonyás sült karaj

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bakos4494
bakos / bakos4494 Sat, 2012-11-03 19:05

Eeez valami isteni finom! A német paraszt nem hülye, egyszerű, viszonylag gyors, harmonikus, eszméletlen kiadós. Élmény volt, nagyon köszönöm.

levigitta
levigitta Fri, 2012-02-17 21:09

Nagyon jól néz ki ez az étel, de a recept szerint szükség van 1 kanál lisztre. Többször elolvastam a receptet, de nem jöttem rá, hogy mihez kell a liszt: a húst sütés előtt bele kell forgatni, vagy a káposztát kell megszórni vele.

977
sertés rövidkaraj 50 dkg
burgonya 1.2 kg
savanyú káposzta 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
ételízesítő 1 kávéskanál
erdélyi szalonna 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
fehérbor 50 ml
napraforgó olaj 1.5 dl