Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Részeg disznó"

"Részeg disznó"
"Részeg disznó"
185 perc / előkészület: 15 perc főzés: 170 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mit ebédeljünk ma? Hangzik el oly sok reggelen a kérdés. Eldöntöttem, ha az időm engedi, előző délután, vagy este pácolok valami husikát, hogy a reggelente előtörő kérdés méltó válaszra találjon. Sokszor nem tudom, mire használom majd a bepácolt húst. Így jött létre ez a recept is, melyet stílusosan részeg disznónak neveztünk el. Persze, igazából ez egy fokhagymás-borsos pácban érlelt, szalonnás-hagymás-barnasörös mártással készülő csemege, de azért ez az elnevezés egy picit hosszú lenne... Gazdag, füstöt ízvilágú, kiváló étel.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Az elkészült finomsághoz burgonyapürét és jól behűtött barna sört kínáljunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst (ha lehet, előző este) nagy, kb 4x4 cm-es kockákra vágjuk. Összekeverjük olívaolajjal, a fokhagymaporral és a borssal. A szalonnát és a hagymát felkockázzuk.
  2. Egy nagy, mély serpenyőt (lehetőleg teflon, vagy kerámia bevonatút) felforrósítunk. A szalonnát kisütjük. Kiszedjük a zsírjából, félre tesszük.
  3. A szalonnazsírba tesszük a pácolt húst, és minden oldalát erős tűzön aranybarnára sütjük. Mérsékeljük a lángot, majd rádobjuk a hagymát, a kisült szalonnát, majd felöntjük a barna sörrel. Amikor forr, beletesszük az opcionális Erős Pistát, vagy más csípős szószt, vagy krémet, a babérlevelet. Sózzuk, majd alacsony lángon, fedő alatt főzzük 120-140 percen át.
  4. Ezt követően a húsokat kivesszük, és a szaftot egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Elkeverjük a tejszínt/tejfölt a liszttel, belekeverjük a turmixolt szaftba, visszatesszük a húsokat és 5-10 perc alatt fedő nélkül beforraljuk, sűrítjük. Forrón tálaljuk!
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 023
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás-borsos pácban érlelt sertéssült szalonnás-hagymás-barna sörös mártással, pácolt sertéscomb barna sörrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

700
sertéscomb 1 kg
fokhagymapor 3 kk
bors 3 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
füstölt szalonna 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
barna sör 3 dl
babérlevél 1 db
főzőtejszín 2.5 dl
finomliszt 1 csapott ek
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
0 ízlés szerint