r
Nosalty Logó

Sütőtökös-gyömbéres sertésborda

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Sütőtökös-gyömbéres sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    710 micro
  • β-karotin
    5711 micro
  • β-crypt
    3147 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2557 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    429 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2840 micro
  • β-karotin
    22844 micro
  • β-crypt
    12587 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2356 micro
Összesen 1362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    1428 micro
  • β-crypt
    787 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt leöblítjük, szárazra töröljük, kettévágjuk, magjait eltávolítjuk, és meghámozzuk. Uborkagyaluval felszeleteljük, a szeleteket egymásra fektetjük, és rézsútosan vékony csíkokra vágjuk.
  2. A pórét megtisztítjuk, kettévágjuk, kissé ellapítva kiterítjük, és 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd rézsútosan rombusz formájúra vágjuk.
  3. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és a póréval megközelítőleg azonos nagyságú és formájú darabokra aprózzuk.
  4. A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk.
  5. A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, kissé kiverjük. Meghintjük sóval, borssal, és lisztbe forgatjuk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk 2 ek olajat. Beletesszük a bordákat, a tetejükre reszeljük a gyömbért, és mindkét oldalukon 5-5 percig sütjük.
  6. Áttesszük a húst egy tűzálló tálba, lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, majd kikapcsolt sütőben melegen tartjuk.
  7. A serpenyőben lévő pecsenyealjhoz adjuk a maradék 2 ek olajat, felhevítjük. Rádobjuk a pórét, a tököt és a piros paprikát, majd erős tűzön, lazán keverve 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a vágott snidlinget, a szójaszószt és a chiliport, majd mérsékelt tűzön további 5 percig keverjük, pirítjuk, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  8. A húst tálra rendezzük, majd mellé és köré szedjük a zöldségragut, végül néhány snidlingszállal díszítjük, és azonnal tálaljuk. Párolt rizs illik hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3449
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit kíniai, kicsit őszies, de a miénk ! Lajos Mari receptje.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?