r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Dzserda konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Dzserda konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4423 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 239 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 1108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    282 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6774.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1659 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    2830 mg
  • Nátrium
    1638 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.5 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2383 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1544 micro
Összesen 4423 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk fehérjére és sárgájára. Majd a hat tojásfehérjét felverjük kemény habbá (vigyázzunk, hogy ne cseppenjen bele a sárgájából, mert a zsírtartalom miatt nem tudjuk majd rendesen felverni).
  2. A kakaóport, a sütőport és a lisztet összeszitáljuk, majd a cukrot is hozzáadjuk. Ha összekevertük, hozzáadjuk a sárgáját, és ezt a masszát óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe. (Először úgy fog tűnni, hogy sűrű, és esetleg eszünkbe jutna tejjel higítani, DE nem kell.)
  3. Egy kerek tortaforma oldalát kivajazzuk-liszezzük, az alját bevonjuk sütőpapírral, majd ebben beleöntjük a masszát, és készre sütjük.
  4. Mialatt a tészta sül, egy edénybe öntjük a meggybefőtt levét, és beleöntjük a pudingport, lassú tűzön besűrűsítjük. Miután sűrű beleöntjük a meggyet, de hagyjunk ki 5-6 darabot a díszítésre.
  5. Ha ezzel megvagyunk, tegyük be lefedve a mikróba, hogy meleg maradjon. (Ez elhanyagolható lépés.)
  6. Verjük fel a habtejszínt!
  7. Ha megsült a tészta, várjuk meg, amíg kihűl, majd vágjuk 3 részre. (Én ezt nehezen tudtam megtenni, elég alacsonyka lett.)
  8. Hozzákezdhetünk a megtöltéshez. Az első tésztalapra meggyes szószt teszünk, majd a felvert habot, arra a második tésztát, amire ugyanígy meggyszósz-tejszínhab. Majd az utolsólap, arra tejszínhab kerül megint, végül a maradékkal bevonjuk az oldalát is.
  9. Díszítéshez a habzsákot, a reszelőt és a csokit előkészítjük. A csokit lereszeljük, a habzsákot megtöltjük tejszínhabbal, és hozzákezdünk a dekoráláshoz.
  10. Vigyázzunk, mert rettenetes súlya lesz a sütinek, viszont megéri a munkát, mert rettenetesen finom!
  11. Tipp: Ha a tejszínhabotüresnek érezzük, abba is önthetünk egy kis meggylevet, így színt kap majd :).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4627
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazából nincs története. Egyik barátnőmnek a szülinapjára teljes tanácstalanság volt számomra az ajándék, így elkészítettem neki ezt a tortát. Rettenetesen ízlett mindenkinek :D.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek