r
Nosalty Logó

Egyszerű csirkés-kolbászos paella

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alapanyagok előkészítése

Paella készítése

Tálalás

Összesen 633 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alapanyagok előkészítése

Paella készítése

Tálalás

Összesen 2533 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alapanyagok előkészítése

Paella készítése

Tálalás

Összesen 95 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1599.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    965 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1331 micro
  • β-karotin
    4617 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 633 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6398.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1627 mg
  • Nátrium
    3860 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1763.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1980 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    367 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1022 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    5324 micro
  • β-karotin
    18467 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    5707 micro
Összesen 2533 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    176 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Alapanyagok előkészítése

Paella készítése

Tálalás

Elkészítés

Alapanyagok előkészítése

  1. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és vékonyan szeleteljük. A vöröshagymát és a répát hámozzuk és kisebb kockákba vágjuk. A petrezselyem levelét és szárát külön felaprítjuk. A kolbászkákat és a csirkehúst kockázzuk. A paprikát kimagozzuk és kockákba vágjuk.

Paella készítése

  1. Egy széles, nem túl mély, fedéllel rendelkező serpenyőben (vagy paella készítő edényben) közepes hőfokon hevítsünk egy löttyenetnyi (kb. 2 evőkanálnyi) olívaolajat.
  2. Dobjuk bele a fokhagymát, a hagyma- és répakockákat, az aprított petrezselyem szárat, a kolbászkát és a csirkehúst, fűszerezzük paprikával, majd kb. 5 perc alatt, gyakori kevergetés mellett pirítsuk össze őket.
  3. Adjuk hozzá a piros kaliforniaipaprika-kockákat és további 5 percig pirítsuk az egészet.
  4. Ekkor jöhet a paradicsompüré és az bio zöldségleves-kocka, majd a rizs és pár perces folyamatos keverés, hogy az isteni ízek elkezdjenek összeérni.
  5. 750 ml forrásban lévő vízzel öntsük nyakon, majd sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük és keverjük át az alapanyagokat.
  6. Fedjük le az edényt. Miután eléri a forráspontot, vegyük alacsonyabbra a lángot alatta és egy pár kintről befelé, majd bentről kifelé történő keverés mellett pároljuk 15 percig. Ha közben elfőné a levét, adjunk még egy kevés vizet hozzá.
  7. Szórjuk a tetejére a zöldborsót és a rákot, fedjük le és pároljuk még úgy 5 percig, ameddig az újonnan érkezett hozzávalók is átmelegednek, megpuhulnak. Keverjük át és fedő alatt hagyjuk még pár percig az egészet.

Tálalás

  1. Tálalás előtt szórjuk meg a paella tetejét aprított petrezselyemmel és helyezzük rá a megmosott, héjastól negyedelt citromot. Ez nem csak díszítés, a citrom levét facsarjuk a paellára! Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 19533
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 21.

Ajánló

Jamie Oliver tippje a fantasztikus paellához: Ez az étel úgy ízletes, ahogy van, de ha Ti még turbóznátok, akkor nyugodtan dobjatok rá 6 fekete kagylót (mussels) és 6 vongolét (clams), valamint bármilyen halféleséget, amit a pénztárcátok megenged, akkor kezdődhet az igazi spanyolos gasztrofieszta!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A legjobb spanyol fogás: paella szaftos csirkecombbal, füstölt kolbászkákkal és egy kevés koktélrákkal - Jamie Oliver receptje alapján.

Hozzászólások

Hozzávalók

Alapanyagok előkészítése

Paella készítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.