Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű csirkés-kolbászos paella

Egyszerű csirkés-kolbászos paella
Egyszerű csirkés-kolbászos paella
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobb spanyol fogás: paella szaftos csirkecombbal, füstölt kolbászkákkal és egy kevés koktélrákkal - Jamie Oliver receptje alapján.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jamie Oliver tippje a fantasztikus paellához: Ez az étel úgy ízletes, ahogy van, de ha Ti még turbóznátok, akkor nyugodtan dobjatok rá 6 fekete kagylót (mussels) és 6 vongolét (clams), valamint bármilyen halféleséget, amit a pénztárcátok megenged, akkor kezdődhet az igazi spanyolos gasztrofieszta!

Szólj hozzá!

elkészítés

Alapanyagok előkészítése

  1. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és vékonyan szeleteljük. A vöröshagymát és a répát hámozzuk és kisebb kockákba vágjuk. A petrezselyem levelét és szárát külön felaprítjuk. A kolbászkákat és a csirkehúst kockázzuk. A paprikát kimagozzuk és kockákba vágjuk.

Paella készítése

  1. Egy széles, nem túl mély, fedéllel rendelkező serpenyőben (vagy paella készítő edényben) közepes hőfokon hevítsünk egy löttyenetnyi (kb. 2 evőkanálnyi) olívaolajat.
  2. Dobjuk bele a fokhagymát, a hagyma- és répakockákat, az aprított petrezselyem szárat, a kolbászkát és a csirkehúst, fűszerezzük paprikával, majd kb. 5 perc alatt, gyakori kevergetés mellett pirítsuk össze őket.
  3. Adjuk hozzá a piros kaliforniaipaprika-kockákat és további 5 percig pirítsuk az egészet.
  4. Ekkor jöhet a paradicsompüré és az bio zöldségleves-kocka, majd a rizs és pár perces folyamatos keverés, hogy az isteni ízek elkezdjenek összeérni.
  5. 750 ml forrásban lévő vízzel öntsük nyakon, majd sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük és keverjük át az alapanyagokat.
  6. Fedjük le az edényt. Miután eléri a forráspontot, vegyük alacsonyabbra a lángot alatta és egy pár kintről befelé, majd bentről kifelé történő keverés mellett pároljuk 15 percig. Ha közben elfőné a levét, adjunk még egy kevés vizet hozzá.
  7. Szórjuk a tetejére a zöldborsót és a rákot, fedjük le és pároljuk még úgy 5 percig, ameddig az újonnan érkezett hozzávalók is átmelegednek, megpuhulnak. Keverjük át és fedő alatt hagyjuk még pár percig az egészet.

Tálalás

  1. Tálalás előtt szórjuk meg a paella tetejét aprított petrezselyemmel és helyezzük rá a megmosott, héjastól negyedelt citromot. Ez nem csak díszítés, a citrom levét facsarjuk a paellára! Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 211
elküldve: 5
receptkönyvben: 230
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyors paella, könnyen elkészíthető paella

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

676
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 nagy db
sárgarépa 1 nagy db
petrezselyem 1 csokor
chorizo 10 dkg
csirkecomb 2 db
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
sűrített paradicsom 1 ek
leveskocka 1 db
víz 750 ml
rizs 30 dkg
zöldborsó 10 dkg
garnéla 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint