r
Nosalty Logó

Egyszerű csirkés-kolbászos paella

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Egyszerű csirkés-kolbászos paella
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alapanyagok előkészítése

Paella készítése

Tálalás

Összesen 640 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alapanyagok előkészítése

Paella készítése

Tálalás

Összesen 2559 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alapanyagok előkészítése

Paella készítése

Tálalás

Összesen 92 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1611.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1331 micro
  • β-karotin
    4618 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 640 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6446.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1642 mg
  • Nátrium
    3862 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1843.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1981 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1032 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    5325 micro
  • β-karotin
    18470 micro
  • β-crypt
    942 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    5717 micro
Összesen 2559 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    664 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    165 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 92 Kcal

Hozzávalók

Alapanyagok előkészítése

Paella készítése

Tálalás

Elkészítés

Alapanyagok előkészítése

  1. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és vékonyan szeleteljük. A vöröshagymát és a répát hámozzuk és kisebb kockákba vágjuk. A petrezselyem levelét és szárát külön felaprítjuk. A kolbászkákat és a csirkehúst kockázzuk. A paprikát kimagozzuk és kockákba vágjuk.

Paella készítése

  1. Egy széles, nem túl mély, fedéllel rendelkező serpenyőben (vagy paella készítő edényben) közepes hőfokon hevítsünk egy löttyenetnyi (kb. 2 evőkanálnyi) olívaolajat.
  2. Dobjuk bele a fokhagymát, a hagyma- és répakockákat, az aprított petrezselyem szárat, a kolbászkát és a csirkehúst, fűszerezzük paprikával, majd kb. 5 perc alatt, gyakori kevergetés mellett pirítsuk össze őket.
  3. Adjuk hozzá a piros kaliforniaipaprika-kockákat és további 5 percig pirítsuk az egészet.
  4. Ekkor jöhet a paradicsompüré és az bio zöldségleves-kocka, majd a rizs és pár perces folyamatos keverés, hogy az isteni ízek elkezdjenek összeérni.
  5. 750 ml forrásban lévő vízzel öntsük nyakon, majd sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük és keverjük át az alapanyagokat.
  6. Fedjük le az edényt. Miután eléri a forráspontot, vegyük alacsonyabbra a lángot alatta és egy pár kintről befelé, majd bentről kifelé történő keverés mellett pároljuk 15 percig. Ha közben elfőné a levét, adjunk még egy kevés vizet hozzá.
  7. Szórjuk a tetejére a zöldborsót és a rákot, fedjük le és pároljuk még úgy 5 percig, ameddig az újonnan érkezett hozzávalók is átmelegednek, megpuhulnak. Keverjük át és fedő alatt hagyjuk még pár percig az egészet.

Tálalás

  1. Tálalás előtt szórjuk meg a paella tetejét aprított petrezselyemmel és helyezzük rá a megmosott, héjastól negyedelt citromot. Ez nem csak díszítés, a citrom levét facsarjuk a paellára! Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 341
  • Tegnapi nézettség: 43
  • 7 napos nézettség: 351
  • Össznézettség: 26266
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 21.

Ajánló

Jamie Oliver tippje a fantasztikus paellához: Ez az étel úgy ízletes, ahogy van, de ha Ti még turbóznátok, akkor nyugodtan dobjatok rá 6 fekete kagylót (mussels) és 6 vongolét (clams), valamint bármilyen halféleséget, amit a pénztárcátok megenged, akkor kezdődhet az igazi spanyolos gasztrofieszta!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legjobb spanyol fogás: paella szaftos csirkecombbal, füstölt kolbászkákkal és egy kevés koktélrákkal - Jamie Oliver receptje alapján.

Hozzávalók

Alapanyagok előkészítése

Paella készítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek