Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyedényes zöldséges tészta

Egyedényes zöldséges tészta
Egyedényes zöldséges tészta
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy edény és minimális idő kell ehhez a nagyszerű tészta ételhez. Plusz ami még vonzóbbá teszi, hogy utána nincs nagy mosogatás. Próbáljátok ki ezt az egyserpenyős ételt, nem fogtok csalódni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott hagymát olívaolajon üvegesre pároljuk. Majd rádobjuk a csíkokra vágott sonkát.
  2. A szeletekre vágott fokhagymagerezdeket és az apróra felvágott petrezselymet hozzászórjuk, és jól összekeverjük. Ezután pedig megszórjuk a fűszerekkel, úgy mint bazsalikom, oregánó és bors. Plusz egy kevés sót is szórhatunk még bele.
  3. Öntsük fel a serpenyőt az alaplével, majd erre öntsük a főzőtejszínt, egy evőkanál liszttel szórjuk még meg a tetejét, és jól keverjük össze az egészet.
  4. Adjuk a serpenyőhöz a penne tésztát, amit jól vegyítsünk el a többi hozzávalóval. Más dolgunk nincs, mint alacsony lángon, nagyjából 10 percig még főzzük az egészet. A lényeg, hogy a tészta megfőjön, a szósz pedig besűrűsödjön.
  5. Fogyaszthatjuk is egyből, egy kevés frissen vágott petrezselyemmel megszórva.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 14 121
elküldve: 4
receptkönyvben: 198
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 2

szakács

Bonduelle

Mióta szakács: 2014.11.14.
39 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldborsós penne

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

486
olívaolaj 1 ek
zöldborsó 340 g
penne 25 dkg
prágai sonka 10 dkg
főzőtejszín 250 ml
alaplé 1 l
finomliszt 1 evőkanál
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 2 ek
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint