Nosalty Logó

Fűszeres pirított padlizsános tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ZilkaZil
Fűszeres pirított padlizsános tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 828 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1655 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 828 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1655 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt felszeleteljük, megsózzuk, és tálcán állni hagyjuk fél órát.
  2. Folyó víz alatt átmossuk, megszárítjuk. Apróbb kockákra vágjuk.
  3. Összekeverjük a lisztet a fűszerekkel, és ebben jól meghempergetjük a padlizsánt. (Tegyük egy nagyobb, zárható műanyag edénybe az egészet, és abban rázzuk össze.)
  4. Olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük.
  5. A tésztát megfőzzük.
  6. A tejszínt felforraljuk, belereszeljük a fokhagymákat, megsózzuk, majd összeforraljuk a tésztával.
  7. Tálaláskor a tésztára szedjük a sült padlizsánt.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 3587
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

ZilkaZil 127 recept

Nagyon gyakran készítek padlizsánból ételeket, mert szinte minden fűszer illik hozzá, és számtalan formában készíthető. És noha a szezonális zöldségek piacon vásárlásának híve vagyok, ezzel az eggyel néha kivételt teszek, és megveszem a boltban a szépen csomagoltat... kész bűntény :D

Hozzászólások

Torma

Fincsi! Ugyes kreacio Zilka! En sok mindenbe teszem a padlizsant; multkor a kovaszos kaposztas krumplilevesbe is. Tovabbi kellemes Husveti unneplest, udv, T:)

Marti48

Szia Zilka, Jopofa, hogy majdnem egyet gondoltunk, meg a fotok is hasonloak, pedig hidd el, nem Töled neztem el! Az en receptem maradek padlizsanom felhasznalasaval "krealodott", egy hirtelen ötlet alapjan. Jo volt a gorgonzolas spagettivel, ezt pedig ha van kedved, Te probalhatod ki:)! A padlizsant en is imadom, szamtalan variacioban elkeszitettem mar. Köszi a tippet es szep napot! Üdv.: Marti

ZilkaZil

Szia, az ilyen egybeesések tök jók szerintem :) A gorgonzolás változatot pedig köszi, imádom azt a sajtot, úgyhogy mindenképp kipróbálom. üdv, Zilka

Marti48

Szia-szia! Örülök, hogy igy latod, mert en is.:) Szivesen, a gorgonzolas tesztat en is imadom, legelöször 79-ben ettem ezt a valtozatot egy toscanai etteremben, olyan szeles tesztaval, mint a Te recepteden. Szamtalanszor elkeszitettem mar ezt, es ez esetben, leven volt egy facer, fel padlizsanom, kitalaltam a sült kockakkal megdobni a spagettit. Különben gnocchival is finom ez a sajtszosz. Ha szereted a frissen örölt fekete borsot, akkor ne fukarkodj vele. Köszönöm a kedves visszajelzest es kellemes, nyari estet kivanok! Üdv.: Marti

ZilkaZil

Borsból mindig jöhet jó sok, nagyon szeretem, és az ilyen ételekben meg pláne! Neked is szép estét!

nyali-fali

szia Zilkazil! Kérdésem annyi lenne, hogy b? olajban sütöd ki a padlizsánkockákat vagy csak 1-2 kanál olajon? Tetszik a recept, szeretném miel?bb elkészíteni, éppen szedhet? kertünkben a padlizsán.

ZilkaZil

Hello, viszonylag b? olajban kell sütni. Remélem ízleni fog, és kipróbálod majd másfle f?szerezéssel is! :) üdv, Zilka

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek