Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres pirított padlizsános tészta

Fűszeres pirított padlizsános tészta
Fűszeres pirított padlizsános tészta
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyakran készítek padlizsánból ételeket, mert szinte minden fűszer illik hozzá, és számtalan formában készíthető. És noha a szezonális zöldségek piacon vásárlásának híve vagyok, ezzel az eggyel néha kivételt teszek, és megveszem a boltban a szépen csomagoltat... kész bűntény :D

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt felszeleteljük, megsózzuk, és tálcán állni hagyjuk fél órát.
  2. Folyó víz alatt átmossuk, megszárítjuk. Apróbb kockákra vágjuk.
  3. Összekeverjük a lisztet a fűszerekkel, és ebben jól meghempergetjük a padlizsánt. (Tegyük egy nagyobb, zárható műanyag edénybe az egészet, és abban rázzuk össze.)
  4. Olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük.
  5. A tésztát megfőzzük.
  6. A tejszínt felforraljuk, belereszeljük a fokhagymákat, megsózzuk, majd összeforraljuk a tésztával.
  7. Tálaláskor a tésztára szedjük a sült padlizsánt.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 435
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
127 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Arabos beütésű padlizsános tészta, fűszeres padlizsános tészta, padlizsános hosszúmetélt

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyali-fali
nyali-fali Thu, 2013-08-15 11:11

szia Zilkazil! Kérdésem annyi lenne, hogy bő olajban sütöd ki a padlizsánkockákat vagy csak 1-2 kanál olajon? Tetszik a recept, szeretném mielőbb elkészíteni, éppen szedhető kertünkben a padlizsán.

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Thu, 2013-08-15 18:49

Hello, viszonylag bő olajban kell sütni. Remélem ízleni fog, és kipróbálod majd másfle fűszerezéssel is! :) üdv, Zilka

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-07-22 18:34

Szia Zilka,

Jopofa, hogy majdnem egyet gondoltunk, meg a fotok is hasonloak, pedig hidd el, nem Töled neztem el! Az en receptem maradek padlizsanom felhasznalasaval "krealodott", egy hirtelen ötlet alapjan. Jo volt a gorgonzolas spagettivel, ezt pedig ha van kedved, Te probalhatod ki:)! A padlizsant en is imadom, szamtalan variacioban elkeszitettem mar.

Köszi a tippet es szep napot!
Üdv.: Marti

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-07-26 17:58

Szia, az ilyen egybeesések tök jók szerintem :) A gorgonzolás változatot pedig köszi, imádom azt a sajtot, úgyhogy mindenképp kipróbálom. üdv, Zilka

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2013-07-26 19:30

Szia-szia! Örülök, hogy igy latod, mert en is.:) Szivesen, a gorgonzolas tesztat en is imadom, legelöször 79-ben ettem ezt a valtozatot egy toscanai etteremben, olyan szeles tesztaval, mint a Te recepteden. Szamtalanszor elkeszitettem mar ezt, es ez esetben, leven volt egy facer, fel padlizsanom, kitalaltam a sült kockakkal megdobni a spagettit. Különben gnocchival is finom ez a sajtszosz. Ha szereted a frissen örölt fekete borsot, akkor ne fukarkodj vele.

Köszönöm a kedves visszajelzest es kellemes, nyari estet kivanok! Üdv.: Marti

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-07-26 19:36

Borsból mindig jöhet jó sok, nagyon szeretem, és az ilyen ételekben meg pláne! Neked is szép estét!

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-03-31 00:16

Fincsi! Ugyes kreacio Zilka! En sok mindenbe teszem a padlizsant; multkor a kovaszos kaposztas krumplilevesbe is. Tovabbi kellemes Husveti unneplest, udv, T:)

829
hosszúmetélt 25 dkg
főzőtejszín 2 dl
fokhagyma 2 gerezd
padlizsán 2 kis db
finomliszt 2 evőkanál
cayenne bors 1 kk
kurkuma 1 tk
római kömény 1 kávéskanál
fekete bors 1 kk
koriander 2 teáskanál
chilipehely 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek