r
Nosalty Logó

Penne primavera

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barilla
Penne primavera
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    877 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    1910 micro
Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3733.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1241 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    894 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    480 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1165 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    5263 micro
  • β-crypt
    491 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    11459 micro
Összesen 2090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    136 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 109 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket készítsük elő, tetszőleges módon daraboljuk és szeleteljük fel őket.
  2. Melegítsük fel az olajat egy nagy, mély serpenyőben, közepes lángon. Adjuk hozzá a lilahagymát, a póréhagymát, a fokhagymát és a brokkolit. Pároljuk 1-2 percig.
  3. Erre jöhet a többi darabolt zöldség: a paprika és cukkini, majd kanalazzunk rá a pesztóból, és enyhén pirítsuk le vele a zöldségeket.
  4. Utolsó körben mehet bele a zöldbab, a koktélparadicsom, és végül a zöldborsó. Pároljuk az egészet néhány percig, amíg a zöldségek enyhén megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.
  5. Ez alatt forraljunk fel egy fazék sós vizet, tegyük bele a tésztát, és főzzük al dente-re a csomagoláson található utasítások szerint. Fontos, hogy a fazekat fedjük le főzés közben!
  6. A megfőtt tésztát közvetlenül borítsuk a zöldségekhez, és jól keverjük össze. Szórjuk meg reszelt parmezánnal és friss fűszernövényekkel (bazsalikommal, petrezselyemmel).
  7. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4809
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 27.

Receptkategóriák

Penne primavera
Barilla 60 recept

Ez a tésztarecept könnyű, friss, és egyszerűen elkészíthető. Színes zöldségekkel tele, tökéletes vacsora tavaszi vagy nyári estékre, mi mégsem csak a meleg évszakokra ajánljuk, hiszen egész évben jól kombinálható szezonális zöldségekkel, káposztától a padlizsánig.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek