r
Nosalty Logó

Édesburgonyás saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Júlia
Édesburgonyás saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 557 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 1672 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 186 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    7915 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 557 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    125.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    23746 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 1672 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2665 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Elkészítés

Saláta

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Szórjuk a papírra a pekándiot és süssük aranybarnára. Félretesszük.
  2. Az édesburgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. Tálba tesszük, és meglocsoljuk az olívaolajjal, a juharsziruppal, sóval és borssal. Összekeverjük.
  3. A tepsire terítjük és 20-30 percig sütjük, félidőben megforgatjuk és összekeverjük. Vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
  4. A zacskó salátát egyenletesen 2 tálba tesszük, majd hozzáadjuk a salátaöntet egy részét. Összekeverjük.
  5. A saláta tetejére szórjuk a sült édesburgonyát, valamint a feltét többi hozzávalóját: vékonyra szeletelt almát, szárított áfonyát, morzsolt kecskesajtot és pörkölt diót. Adjunk hozzá még öntetet, ha szükséges.

Öntet

  1. A salátaöntet hozzávalóit összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 480
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek