r
Nosalty Logó

Édesburgonya-krémleves chilis sült paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
timu
Édesburgonya-krémleves chilis sült paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A paradicsomhoz

Összesen 158 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A paradicsomhoz

Összesen 631 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A paradicsomhoz

Összesen 38 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    8508 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 158 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2923.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    2169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2847 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    770 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    278 micro
  • β-karotin
    34031 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    2818 micro
Összesen 631 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2078 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    393 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 38 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A paradicsomhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A salottahagymát vágjuk apró kockára. Dobjuk rá a félbevágott  koktélparadicsomokat, 1 gerezd fokhagymát, és magas lángon kb. 5 perc alatt fonnyasszuk meg (én ehhez is adtam egy kevés fehérbort, de elhagyható).
  2. Mikor már szépen összeestek, adjuk hozzá az apróra vágott friss petrezselymet. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, pár csepp citromlével és egy csipet chilivel.

A paradicsomhoz

  1. A hagymát apró vágjuk fel, és kevés olívaolajon dinszteljük meg. Öntsük fel a fehérborral, és várjuk meg, míg elpárolódik. Ezután adjunk hozzá 2 gerezd fokhagymát, a felkockázott édesburgonyát, öntsük fel az alaplével, és főzzük puhára kb 25-30 perc alatt. Közben ízesítsük sóval, fehér borssal.
  2. Ha az édesburgonya megpuhult, egy botmixer segítségével turmixoljuk le. Alaplével vagy tejszínnel állítsuk be a sűrűségét.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 6406
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy finom ételhez nem szükséges mindig hús. Néhány zöldségből is készíthetünk finom, tartalmas ételt. A csípős hidegben a leves és a chili is tökéletes segítség, én most édesburgonyát választottam, amit néhány szem paradicsommal gazdagítottam. Egyszerű, mégis különleges végeredmény született.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A leveshez

A paradicsomhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek