r
Nosalty Logó

Crème brûlée édesburgonyában

Gréti
Crème brûlée édesburgonyában
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az édesburgonyához

A créme brulée-hez

A tálaláshoz

2499
Kalória
31g
Fehérje
238g
Szénhidrátok
161.1g
Zsír
643.2g
Víz
984g
Koleszterin
17.6g
Rost
109.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az édesburgonyához

A créme brulée-hez

A tálaláshoz

Összesen 2499 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az édesburgonyához

A créme brulée-hez

A tálaláshoz

Összesen 2499 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az édesburgonyához

A créme brulée-hez

A tálaláshoz

Összesen 171 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    161.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2178.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    643.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    44600 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 2499 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    161.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2178.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    643.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    44600 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 2499 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3044 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

Az édesburgonyához

  1. A mosott édesburgonyákat villával egyik oldalon, hosszanti irányban végigszurkáljuk, olívaolajjal bedörzsöljük, így kerüljenek egy sütőpapírral kibélelt sütőtálcára és a 180 fokra előmelegített sütőbe úgy 35-40 percre, vagy ameddig teljesen megpuhulnak.

A créme brulée-hez

  1. Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgákat egy edényben simára keverjük tejjel, tejszínnel, keményítővel, cukorral, sóval, vaníliakivonattal, egy kevés olívaolajjal, friss kakukkfűvel, majd alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett sűrű krémet készítünk a keverékből. Hozzáreszeljük, belekeverjük egy narancs lereszelt héját.
  2. A megpuhult, megsült, illatozó édesburgonyák héját hosszában késsel felmetsszük, kihajtjuk két oldalra, majd a zöldség húsát villával pürésítjük, szétnyomkodjuk benne, helyet csinálva a krémnek. Ekkor egy kis olívaolajat és mézet is csepegtethetünk bele, az ízek fokozásaképpen.
  3. Most jöhet a sűrű, főzött krém úgy, hogy ne folyjon ki belőle, de azért amennyi belefér, benne álljon.
  4. A krémet megszórjuk nádcukorral, ezek közül a demara, mauritiusi a legjobb, de bármi más működik.
  5. Végül zsebsárkánnyal (flambírozó pisztollyal, más néven szakácsfáklyával) megbarnítjuk, karamellizáljuk a cukrot a krém tetején. Ha nincs ilyen a háztartásban, akkor a sütő grillező funkcióját használjuk, ez is elvégzi a feladatot.
  6. Mielőtt tálaljuk, hagyjuk kicsit hűlni, hogy megdermedjen a cukor, ekkor lehet a legjobban kiskanállal betörni ezt a csillogó réteget a desszertünk tetején.

A tálaláshoz

  1. Szórhatunk még rá narancshéjat, akár kakukkfüvet, és a pikantéria kedvéért locsolhatjuk olívaolajjal. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Főfogásnak is beillik, olyan kiadós az édesburgonyába töltött créme brulée. Ha nincs otthon szakácsfáklyánk, vagy más néven zsebsárkányunk, akkor csak tegyük vissza a sütőbe grill fokozatra, úgy pirítsuk meg a nádcukrot a krém tetején.

További receptek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

8 dolog, amit Meghan Markle sokat kritizált Netflix sorozatából tanultunk

Március elején debütált Meghan sussex-i hercegné új életmód műsora, a Szeretettel, Meghan, és a fogadtatás...hát, nem nevezhető pozitívnak. Az internet népe nagyítóval elemezte a műsort, hogy aztán ízekre szedje a legkínosabb pillanatokat. Minden hibája ellenére már bejelentették a Szeretettel, Meghan második évadát, ezért összegyűjtöttük, mi mit tanultunk a műsorból.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...