
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Az édesburgonyához
-
4 db édesburgonya
-
2 ek olívaolaj
-
2 ek méz
A créme brulée-hez
-
300 ml habtejszín
-
200 ml tej
-
3 db tojássárgája
-
3 ek nádcukor
-
2 ek vanília kivonat
-
2 ek olívaolaj
-
2 szál kakukkfű
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
3 evőkanál kukoricakeményítő
-
1 csipet só
A tálaláshoz
-
1 ek narancshéj
-
2 ek olívaolaj
2499
Kalória
31g
Fehérje
238g
Szénhidrátok
161.1g
Zsír
643.2g
Víz
984g
Koleszterin
17.6g
Rost
109.1g
Cukor
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
Az édesburgonyához
-
720g édesburgonya446 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g méz152 kcal
A créme brulée-hez
-
300g habtejszín876 kcal
-
200g tej112 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
171 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
0g narancshéj0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
Összesen
2499
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
Az édesburgonyához
-
720g édesburgonya446 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g méz152 kcal
A créme brulée-hez
-
300g habtejszín876 kcal
-
200g tej112 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
171 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
0g narancshéj0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
Összesen
2499
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
Az édesburgonyához
-
49.1g édesburgonya30 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
3.4g méz10 kcal
A créme brulée-hez
-
20.5g habtejszín60 kcal
-
13.7g tej8 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
2g nádcukor8 kcal
-
0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
3.1g kukoricakeményítő12 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
0g narancshéj0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
Összesen
171
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 161.1 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 984 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2178.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 738 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 680 mg
-
Nátrium 532 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 643.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4763 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 200 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 608 mg
-
Retinol - A vitamin: 1045 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 44600 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 656 micro
Összesen
2499
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 161.1 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 984 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2178.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 738 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 680 mg
-
Nátrium 532 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 643.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4763 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 200 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 608 mg
-
Retinol - A vitamin: 1045 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 44600 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 656 micro
Összesen
2499
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 3044 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
171
kcal
Elkészítés
Az édesburgonyához
- A mosott édesburgonyákat villával egyik oldalon, hosszanti irányban végigszurkáljuk, olívaolajjal bedörzsöljük, így kerüljenek egy sütőpapírral kibélelt sütőtálcára és a 180 fokra előmelegített sütőbe úgy 35-40 percre, vagy ameddig teljesen megpuhulnak.
A créme brulée-hez
- Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgákat egy edényben simára keverjük tejjel, tejszínnel, keményítővel, cukorral, sóval, vaníliakivonattal, egy kevés olívaolajjal, friss kakukkfűvel, majd alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett sűrű krémet készítünk a keverékből. Hozzáreszeljük, belekeverjük egy narancs lereszelt héját.
- A megpuhult, megsült, illatozó édesburgonyák héját hosszában késsel felmetsszük, kihajtjuk két oldalra, majd a zöldség húsát villával pürésítjük, szétnyomkodjuk benne, helyet csinálva a krémnek. Ekkor egy kis olívaolajat és mézet is csepegtethetünk bele, az ízek fokozásaképpen.
- Most jöhet a sűrű, főzött krém úgy, hogy ne folyjon ki belőle, de azért amennyi belefér, benne álljon.
- A krémet megszórjuk nádcukorral, ezek közül a demara, mauritiusi a legjobb, de bármi más működik.
- Végül zsebsárkánnyal (flambírozó pisztollyal, más néven szakácsfáklyával) megbarnítjuk, karamellizáljuk a cukrot a krém tetején. Ha nincs ilyen a háztartásban, akkor a sütő grillező funkcióját használjuk, ez is elvégzi a feladatot.
- Mielőtt tálaljuk, hagyjuk kicsit hűlni, hogy megdermedjen a cukor, ekkor lehet a legjobban kiskanállal betörni ezt a csillogó réteget a desszertünk tetején.
A tálaláshoz
- Szórhatunk még rá narancshéjat, akár kakukkfüvet, és a pikantéria kedvéért locsolhatjuk olívaolajjal. Jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 40 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
Főfogásnak is beillik, olyan kiadós az édesburgonyába töltött créme brulée. Ha nincs otthon szakácsfáklyánk, vagy más néven zsebsárkányunk, akkor csak tegyük vissza a sütőbe grill fokozatra, úgy pirítsuk meg a nádcukrot a krém tetején.