r
Nosalty Logó

Édes-savanyú ragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jolán
Édes-savanyú ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A fűszerezéshez

Összesen 452 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A fűszerezéshez

Összesen 1796 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A fűszerezéshez

Összesen 110 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3084 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 452 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    139.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5550 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1627 mg
  • Nátrium
    3214 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1063.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1282 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    4991 micro
  • β-karotin
    12337 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 1796 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    301 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A fűszerezéshez

Elkészítés

A raguhoz

  1. A csirkemellet csíkokra, a zöldségeket zsülienre vágjuk.
  2. A húst a szójaszósz felével összekeverjük.
  3. A húst a felforrósított olajon fehéredésig sütjük, majd tányérra szedjük.
  4. A zöldségeketelkezdjük párolni. Az uborkát, az almát később adjuk hozzá.
  5. A fokhagymával éppen csak felfőzzük a végén.
  6. Kevés vízzel elkeverjük az étkezési keményítőt, és besűrítjük a ragut.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11999
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Legalább 15 éve nem készítettem ezt az ételt....akkor szinte 2 hetente kellett ezt főznöm, persze nem írtam le. Mostanság újra ráéhezett a család, így emlékezetből kellett összehoznom. Ez a színes tészta valahogy nem igazán illik a raguhoz, penne tészta vagy rizs jobb lett volna.

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Húha!Ez nagyon fincsi lehet.Ha nem hiányozna egy-két hozzávaló,már most neki is állnék!

Hozzávalók

A raguhoz

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.