r
Nosalty Logó

Ecetes uborka oregánóval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
reka8463
Ecetes uborka oregánóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az uborkához és üvegenként az aljára

A felöntő léhez

Összesen 956 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az uborkához és üvegenként az aljára

A felöntő léhez

Összesen 3824 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az uborkához és üvegenként az aljára

A felöntő léhez

Összesen 29 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5397.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    4368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    3050 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    446 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 956 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21591 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1393 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    967 mg
  • Foszfor
    1684 mg
  • Nátrium
    17472 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    930.9 g
  • Cukor
    752 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    12200.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    756 micro
  • β-karotin
    3148 micro
  • β-crypt
    1784 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 3824 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

Az uborkához és üvegenként az aljára

A felöntő léhez

Elkészítés

Az uborkához és üvegenként az aljára

  1. Az uborkákat kétszer megmossuk, majd a kaprot, a borsikafüvet, a tormát megpucoljuk.
  2. A tiszta üveg aljára szépen odahajtogatjuk a kaprot, a borsikafüvet, és beleszórjuk a fűszereket
  3. Ha mindez kész, odatesszük a vizet főni 1 nagy fazékba. Ha felfőtt, beletesszük a cukrot, a sót, a köménymagot, az oregánót.
  4. Ha a cukor és a só elolvadt, hozzáborítjuk az ecetet is, és azzal is felforraljuk.
  5. Ha felforrt beleszedjük az uborkát, és pár percig lassú tűzön hagyjuk, míg a színe megváltozik, majd kiszedjük őket. (Nekem 8 literes fazekam van csak itthon, úgyhogy én ezt a műveletet háromszor csinálom.)
  6. A léből kiszedett uborkákkal megtöltjük az üvegeket, közé dugjuk a tormát.
  7. Ha minden üveggel kész vagyunk, újra felforraljuk az ecetes löttyöt. Ha felforrt, eloltjuk a gázt alatta, és beleborítjuk a befőzőport, és jól elkavarjuk.
  8. Majd még forrón az üvegekbe az ubira töltjük.
  9. Az üvegre tetejére zacsikat vágunk (így az ecet nem kezdi ki a kupakokat), és rászorítjuk a kupakokat.
  10. Majd száraz dunsztba tesszük pár napig.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17804
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 11.

Ajánló

 borkénnel is elkészíthető

Receptkategóriák

Felhasználó képe
reka8463 8 recept

Kezdő háziasszonyként tavalyról megmaradt kb. 10 üveg uborkám. Háromféleképpen tettem őket el, hát egyik sem az igazi, fogalmazzunk így. Az egyik túl ecetes lett, a másik haja megpuhult...úgyhogy ma újra nekiálltam kísérletezgetni. A legnagyobb gond mégsem az ubi, hanem az, hogy a 2 és fél éves kisfiam nem szereti a savanyúságot. Semilyet! Úgyhogy dupla kísérlet folyt ma a konyhámban. Vettem 10 kg ubit, amiből kb 3 kg-ot Mumuska hideg csemege uborka receptje alapján tettem el. Hátha az Úrfinak tetszeni fog. Majd nekiláttam az újabb ecetes uborka gyártásának, ami már íz után is jobban sikerült, mint a tavalyi. A férjem és én is jobban szeretjük, ha édesebb, mint ecetes az uborka, úgyhogy ezt egy édes-savanyú ubinak is nevezhetném. Ha a legnagyobb kritikus megkóstolja (a fiam), beszámolok nektek róla, hogy neki hogyan ízlik az idei savanyú uborkánk.

Hozzávalók

Az uborkához és üvegenként az aljára

A felöntő léhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...