Ecetes uborka oregánóval
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Az uborkához és üvegenként az aljára
-
1750g uborka257 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g mustármag1 kcal
-
65g torma52 kcal
A felöntő léhez
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Az uborkához és üvegenként az aljára
-
7000g uborka1029 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g mustármag5 kcal
-
260g torma208 kcal
A felöntő léhez
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Az uborkához és üvegenként az aljára
-
52g uborka8 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
1.9g torma2 kcal
A felöntő léhez
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5397.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 4368 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.7 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 3050 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 291 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 189 micro
-
β-karotin 787 micro
-
β-crypt 446 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 424 micro
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 50.6 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21591 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 1393 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 967 mg
-
Foszfor 1684 mg
-
Nátrium 17472 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 930.9 g
-
Cukor 752 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 12200.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 192 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 496 micro
-
Kolin: 415 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 756 micro
-
β-karotin 3148 micro
-
β-crypt 1784 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1697 micro
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 90.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Hozzávalók
Az uborkához és üvegenként az aljára
-
7 kg uborka
-
kapor ízlés szerint
-
borsikafű ízlés szerint
-
5 szem fekete bors
-
2 db babérlevél
-
1 kk mustármag
A felöntő léhez
Elkészítés
Az uborkához és üvegenként az aljára
- Az uborkákat kétszer megmossuk, majd a kaprot, a borsikafüvet, a tormát megpucoljuk.
- A tiszta üveg aljára szépen odahajtogatjuk a kaprot, a borsikafüvet, és beleszórjuk a fűszereket
- Ha mindez kész, odatesszük a vizet főni 1 nagy fazékba. Ha felfőtt, beletesszük a cukrot, a sót, a köménymagot, az oregánót.
- Ha a cukor és a só elolvadt, hozzáborítjuk az ecetet is, és azzal is felforraljuk.
- Ha felforrt beleszedjük az uborkát, és pár percig lassú tűzön hagyjuk, míg a színe megváltozik, majd kiszedjük őket. (Nekem 8 literes fazekam van csak itthon, úgyhogy én ezt a műveletet háromszor csinálom.)
- A léből kiszedett uborkákkal megtöltjük az üvegeket, közé dugjuk a tormát.
- Ha minden üveggel kész vagyunk, újra felforraljuk az ecetes löttyöt. Ha felforrt, eloltjuk a gázt alatta, és beleborítjuk a befőzőport, és jól elkavarjuk.
- Majd még forrón az üvegekbe az ubira töltjük.
- Az üvegre tetejére zacsikat vágunk (így az ecet nem kezdi ki a kupakokat), és rászorítjuk a kupakokat.
- Majd száraz dunsztba tesszük pár napig.
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 17804
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 11.
Ajánló
borkénnel is elkészíthető
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kezdő háziasszonyként tavalyról megmaradt kb. 10 üveg uborkám. Háromféleképpen tettem őket el, hát egyik sem az igazi, fogalmazzunk így. Az egyik túl ecetes lett, a másik haja megpuhult...úgyhogy ma újra nekiálltam kísérletezgetni. A legnagyobb gond mégsem az ubi, hanem az, hogy a 2 és fél éves kisfiam nem szereti a savanyúságot. Semilyet! Úgyhogy dupla kísérlet folyt ma a konyhámban. Vettem 10 kg ubit, amiből kb 3 kg-ot Mumuska hideg csemege uborka receptje alapján tettem el. Hátha az Úrfinak tetszeni fog. Majd nekiláttam az újabb ecetes uborka gyártásának, ami már íz után is jobban sikerült, mint a tavalyi. A férjem és én is jobban szeretjük, ha édesebb, mint ecetes az uborka, úgyhogy ezt egy édes-savanyú ubinak is nevezhetném. Ha a legnagyobb kritikus megkóstolja (a fiam), beszámolok nektek róla, hogy neki hogyan ízlik az idei savanyú uborkánk.