r
Nosalty Logó

Mákszuflé

Glowaholic
Mákszuflé
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

507
Kalória
9.7g
Fehérje
65.8g
Szénhidrát
23.4g
Zsír
28.9g
Víz
225.3g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
45.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1919.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    263.3 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 2026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 383 kcal

Elkészítés

  1. A vajat a fehér csokoládéval gőz fölött felolvasztjuk, majd a gőzről levéve, kevergetve hűlni hagyjuk. (A fehér csokoládé, ha túlhevítjük, könnyen elválik a vajtól és túróssá válik, ezért óvatosan olvasszuk, vagy a külön felolvasztott vajat csurgassuk az olvadó csokoládéba, folyamatosan kevergetve, míg egyenletesen folyós állagú lesz.)
  2. A két egész tojást és a két sárgáját a cukorral habosra keverjük
  3. A habos tojáskeverékhez hozzáadjuk a felolvasztott fehér csokoládét. Ügyeljünk arra, hogy ekkor a csokoládé már legfeljebb langyos legyen (max. 40 °C).
  4. Keverjük hozzá a lisztet és a mákot.
  5. Töltsük a masszát szufléformákba, és előmelegített sütőben süssük 15 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Tulajdonképpen mákszuflé-recept után böngésztem hónapok óta, de magamra maradtam. Aztán elcsábultam 'Húsosfazék' Forró csokoládé fondantjára. Örökké hálás leszek ezért a receptért... a forró, folyós csoki kikanalazva a fülem mögött felkúszik az agyamba, és telepumpálja endorfinnal! Erős kezdés, és nagy kihívás is egyben. Innen aztán csak egy lépés volt az étcsokoládét fehér csokoládéra cserélni, hogy a mák látványban és ízében is kibontakozhasson ebben a desszertben, kicsit kísérletezni a mennyiségekkel és a sütési idővel, míg elkészült ez a mmm... mákszuflé :-)  

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek