Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákszuflé

Mákszuflé
Mákszuflé
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tulajdonképpen mákszuflé-recept után böngésztem hónapok óta, de magamra maradtam. Aztán elcsábultam 'Húsosfazék' Forró csokoládé fondantjára. Örökké hálás leszek ezért a receptért... a forró, folyós csoki kikanalazva a fülem mögött felkúszik az agyamba, és telepumpálja endorfinnal! Erős kezdés, és nagy kihívás is egyben.
Innen aztán csak egy lépés volt az étcsokoládét fehér csokoládéra cserélni, hogy a mák látványban és ízében is kibontakozhasson ebben a desszertben, kicsit kísérletezni a mennyiségekkel és a sütési idővel, míg elkészült ez a mmm... mákszuflé :-)
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a fehér csokoládéval gőz fölött felolvasztjuk, majd a gőzről levéve, kevergetve hűlni hagyjuk. (A fehér csokoládé, ha túlhevítjük, könnyen elválik a vajtól és túróssá válik, ezért óvatosan olvasszuk, vagy a külön felolvasztott vajat csurgassuk az olvadó csokoládéba, folyamatosan kevergetve, míg egyenletesen folyós állagú lesz.)
  2. A két egész tojást és a két sárgáját a cukorral habosra keverjük
  3. A habos tojáskeverékhez hozzáadjuk a felolvasztott fehér csokoládét. Ügyeljünk arra, hogy ekkor a csokoládé már legfeljebb langyos legyen (max. 40 °C).
  4. Keverjük hozzá a lisztet és a mákot.
  5. Töltsük a masszát szufléformákba, és előmelegített sütőben süssük 15 percig.

 

  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 426
elküldve: 1
receptkönyvben: 275
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Glowaholic

Mióta szakács: 2010.03.04.
14 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákflan, mákfelfújt, máksouffle

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

noja_
noja_ Sat, 2014-08-16 14:09

Ma kipróbáltam ezt a receptet, ez volt az első szuflém. Kétrészes szuflé tálat vásároltam, így felére csökkentettem a hozzávalók mennyiségét, nagyon finom lett. Nem tudtam szépen eltávolítani a tálkából, pedig nagyon szerettem volna, ha sikerül. Legközelebb néhány perccel tovább sütöm, hátha kijön a formából, ha a tésztája kicsit vastagabb lesz. Jövőhéten újra megpróbálkozok vele, Isteni! :)

manofej
manofej Sat, 2012-03-10 20:40

vuhhú de finoooom! belül még folyós-olvadós a csokoládé, kívül már szilárd a süti. már csak azt kéne kikísérletezni, hogy jön ki a formából, bár kikanalazva is ugyanolyan szuper! köszönjük! :)
én 70 gr cukorral készítettem, de még így is picit édes volt, de lesz még alkalom próbálkozni vele, az biztos!

animoni
animoni / animoni Wed, 2011-01-05 21:26

Szia!

A tegnapi Raffaello szuflé után bátorkodtam ezt is megcsinálni. Szuflé-korszakomat élem most ki:-) Ez is nagyon finom lett a párom szerint, nekem nagyon édes volt. Szerintem ebbe is elég a 100g cukor, mint ahogy a másik recepteben írtad. Ettől függetlenül nagyon finom, és ezt is csak ajánlani tudom minden szuflé készítőnek:-)

Üdv:animoni

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-03-11 00:33

Na, ahogy megígértem...
Èletemben nem sütöttem még szuflét, ezt meg kell mondjam, volt rendesen lámpaláz. Mindig azt hallottam, hogy így nehéz, úgy nehéz, összesik, miegymás...Kész tudomány.
Nekiálltam, összeraktam, sütöbe toltam, megsütöttem, mind megettem - volna, ha az uram nem harcol a másik feléért.
Nagyon finom. Azt hiszem, neked köszönhetem, hogy a szuflékészítéstöl nem ment el örökre a kedvem.
Köszönöm szépen! :-)
Isteni recept.

Glowaholic
Glowaholic / Glowaholic Mon, 2010-03-15 11:20

Kedves Eszter!

Szuper, örülök, hogy jól sikerült. Tényleg nem ördöngösség, csak a fehér csoki olvasztása miatt nem mertem könnyűnek besorolni, azt én is elszúrtam párszor. Úgy feldobott, mikor megírtad az eredményt, hogy egy kisebb folytatásos sorozat indult meg a fejemben szuflé témában, majd látni fogod...

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-03-08 23:13

Na, csak sikerült. Hosszas kutataómunkám eredményeként, ma hazavirítottam 25 dkg elöre darált mákkal.
Juhu!
Már alig várom az eredményt! :-p

Glowaholic
Glowaholic / Glowaholic Sun, 2010-03-07 21:55

Kávédarálóval működik. Vagy darált mákkal, ha eleve így veszed. Vagy ha van egy jól felszerelt szomszédod, akitől elkunyizhatod a darálóját :-P
Szurkolok, majd írd meg, hogy sikerült.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-03-08 01:17

A szomszédaink lovak. Meg azok, akik gondozzák öket. Nincs mákdarálójuk. :-p
Sajnos, ma nem sikerült, de nem adom fel. Amint sikerül megcsinálnom, mindenképpen meg fogom írni, milyen lett.
A weboldaladon lévö dolgokba továbbra is szerelmes vagyok. Szerintem visszavonhatatlanul el fogok csábulni. :-) Ott is majd jelentkezem.
Köszi!
Eszter

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-03-07 11:22

Nincs. Nem kávézunk. :-S
Àáááááááá.....elhallatszott ez odáig?
Van receptem, van mákom, nincs kávédarálóm. Sem mozsaram.
Ma mákszuflét fogunk enni, akkor is. Még nem tudom, hogy... :-D

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-03-06 23:41

A párom nagyon szereti a fehércsokis dolgokat, ez a mákos megoldás pedig igazán különleges. Szerintem meg fogom lepni vele.
Nem tudsz valami megoldást arra, hogyan daráljak mákot mákdaráló nélkül? :-D
A kérdés inkább költöi...
Ha sikerül megoldanom, megírom, milyen lett.
Nagyon izgalmas recept.

507
vaj 40 g
fehér csokoládé 100 g
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
cukor 120 g
finomliszt 100 g
mák 20 g