Nosalty Logó

Duplacsokis rusztikus muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsolt hobby chef
Duplacsokis rusztikus muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 654 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2616 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 314 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 654 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4745 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1284 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.5 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 2616 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 314 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az elkészítés roppant egyszerű. (Én a kimérést egy mérőpohárral szoktam végezni, nem használok mérleget.) A száraz anyagokat összekeverjük egy nagy tálban (liszt, cukor, sütőpor, kakaópor, szódabikarbóna, fahéj). Jól elkeverjük szárazon.
  2. Beleütjük az elkevert száraz alkotókba a tojást, az olajat, az aromákat és 2 dl tejet. Robotgéppel jól elkeverjük. Figyeljük az állagát, és tejjel hígítjuk még, ha szükséges. (Én elég hígra csinálom, legalábbis édesanyámhoz képest.) Az állaga akkor jó, ha kicsit az olvasztott csokihoz hasonlóan önthető. Ez sűrű, de azért önthető. Ezt ki kell tapasztalni. A sokak által ajánlottnál hígabb. (Én ezt a masszát át szoktam önteni a mérőedénybe, és abban még jól összedolgozom robotgéppel.)
  3. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy előmelegedjen kb. 175-180 C° alsó-felső sütésen.
  4. Előveszünk egy muffinsütőt, beleteszünk 12 kapszlit, és szépen eligazgatjuk.
  5. Minden kapszli aljába öntünk a masszából kb. 1/3-ig.
  6. A kapszlikba mazsolát és étcsoki darabokat teszünk. A csoki lehet összetört mikulás is például.:-) (De volt, hogy aszalt szilvát vagy vörös áfonyát tettem bele.)
  7. A többi masszát is a kapszlikba öntjük. A 12 muffinra el is fogy a készített massza.
  8. A sütő előmelegedett eddigre, úgyhogy mehet a muffinsütő a sütőbe. A sütő alsó és felső sütésen van, légkeverés nélkül. 5-7 perc sütés után kikapcsoljuk a felső sütést, és csak alsó sütésen sütjük még 16-18 percig. A teljes sütési idő 23 perc.
  9. Kivesszük és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, különben nem lehet kiszabadítani a kapszliból, mert szétesik. Ha kihűl, szépen ki lehet szedni a kapszliból.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 23 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 59
  • 7 napos nézettség: 407
  • Össznézettség: 220215
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 18.

Ajánló

Bármikor gyorsan elkészül. Sokszor, ha jönnek barátok, miközben beszélgetünk, gyorsan összedobom. Eddig még sikere volt. És valamiért mindenki kéri a receptet, ezért gondoltam, hogy itt is megosztom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zsolt hobby chef 9 recept

Szintén édesanyám receptje, többszöri átdolgozás után. Mivel én sokkal hígabbra csinálom a tésztát. És azért nem folyik szét, mert az első 5-7 perc alatt egy kéreg sül a tetejére, ami nem engedi szétterülni sütés közben, viszont ahogy sül, a kéreg megreped, és szép rusztikus hatású muffinokat kapunk. Mellesleg nagyon könnyű lesz, és nem telít annyira. Amúgy ha a kakaó helyett sok fahéjat teszünk bele, egy újabb muffint kapunk, ami szintén nagyon finom. Tehát kis módosítással két muffin receptünk lesz. Igaz, ha fahéjas muffint csinálok, kihagyom a rumaromát.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Megsütöttem, nagyon finom lett.. édesebb szájúak rakjanak bele egy picivel több cukrot ;) Köszi a receptet!

Zsolt hobby chef

Örülök, ha ízlett. :-) A cukorral valóban lehet játszani. És persze az sem mindegy milyen csoki megy bele.

Szabcsycake

Megcsináltam a muffint, és tökéletes, eddig 1 recept sem vált be ennyire mint ez, úgyhogy nagyon szépen köszönöm, hogy feltöltötted az oldalra :) 1 kis változtatást csináltam, hogy 100 g cukor helyett 150-et raktam, és a tetejére valamint a muffin belsejét csokis töltelékkel turbóztam fel. Mindenkinek nagyon ízlett.

Zsolt hobby chef

Nekem is sok kísérletbe került. A trükk az állaga és a sütés kombinálása. Sok muffint kipróbáltam már, de a legtöbb recept végül egy nagyon nehéz, kicsit fullasztó muffint eredményezett. Ez az alap egy muffin alap, amit remekül lehet turbózni. A töltött változaton dolgozom. :-) Csak ugye híg és ezért elkeveredik a töltelékkel. meglesz a töltött változat is. A több cukor mehet, de akkor többet is kell futni utána. :-)

Picijenci

Szia! Én is megütöttem, de változtattam picit az összetev?kön: mandulatej, kókuszolaj és barna cukor került bele, 70%-os csokival. Így (is) isteni finom, köszönöm a receptet! :)

Zsolt hobby chef

Örülök. :-) A tied kicsit (nagyon) drágább változat. :-) Mondjuk én már sok változatot csináltam bel?le, de az alap mindig maradt. Már csináltam rumosmeggyes töltelékkel is. Persze nagyoknak. :-)

Picijenci

Tényleg remekül variálható a recept, zseniális! :) Este sütöttem megint, ugyanúgy ilyen egészségesebb alapanyagokkal de mosd teljes ki?rlés? liszttel. Mostanában komoly kísérletekbe kezdtem ilyen alternatív es egészségesebb hozzávalókkal, ez minden verzióban jo alap lesz, tényleg :)

Törölt felhasználó

Mióta megtaláltuk a receptet, az egész család csak ezt készíti. Pontos a leírás és valóban zseniálisan variálható, köszönöm, hogy feltöltötted. A képhez is gratulálok, nagyon ínycsiklandó! Hétvégén ismét elkészítjük ezt a finomságot.

Zsolt hobby chef

Örülök, hogy tetszik. :-) Amúgy nagy meglepetéssel tapasztaltam, hogy megugrott a muffin nézettsége tegnap. Erre ma látom, hogy a muffin bekerült egy cikkbe ahol a brownie-vel kell versenyeznie. :-) http://www.nosalty.hu/ajanlo/szavazz-brownie-muffin Sajnos azt is látom, hogy a muffin vesztésre áll 52/48-ra a brownie-vel szemben. Ez kicsit szomorú! :-)

Törölt felhasználó

Mennyei! Nagyon régen kerestem egy ennyire jó és egyszer? muffin receptet, köszönet érte, hogy felraktad! Kihagytam bel?le a mazsolát és a csokit, helyette a tetejét b?ven megszórtam meggykompóttal/mandulával, istenkirány lett! Ezer hála!

Zsolt hobby chef

Szívesen. :-) És az alaprecept ezer módon variálható, vagy b?víthet?! :-)

Ösztön Szerinti Anya

Kedves Zsolt! Vajon ha kukoricaliszttel csinálom is feljön ilyen szép magasra? A kukoricalisztes muffinrecepteket nézegetve mind lapos. Pedig a muffin akkor szép és gusztusos, ha púpos. Szerintem. Tudsz nekem segíteni?

Zsolt hobby chef

Ez érdekes kérdés. :-) Elvileg nem fog ilyen szépen feljönni. DE Amit?l ez ilyen szépen feljön az a kis plusz szódabikarbóna. :-) És talán a laza/lágy tészta. Vagyis, ha kipróbálod ezt a receptet kukorica liszttel esetleg csinálj 6-ot kicsit több szódabikarbónával. de csak kicsivel használj többet. Ki fogod tapasztalni mennyi kell. És ne feledd a sütést ketté bontani. 5-10 perc alul felül és a többi alul... Akkor nem ég meg a teteje. Mert ha lágy a tészta és nem pirítasz rá kérget, szét fog futni a süt?ben. Szóval teszt a válaszom, és várom a visszajelzésed. :-) Amúgy én is meg fogom csinálni kukorica liszttel. Kíváncsi lettem. :-)

Ösztön Szerinti Anya

Köszönöm figyelni fogok a szódabikarbónára! Az alul-felül sütés sajna nálam nem opció, régi klasszik gázsüt?m van. Teszt a lelke mindennek... :) Beszámolok majd! :)

Zsolt hobby chef

Ha csak alulról sütöd, szerintem szétfut. Er?sen feljön. Ha viszont csak alulról sütöd nem szabad a leírtak szerinti lágyságúra csinálni a tésztát mert szétterül. Azért kell rápirítani a tetejét, mert az tartja egyben a tetejét ahogy jön fel.

Ösztön Szerinti Anya

Köszönöm a sok-sok hasznos tanácsot! Egyébként sem nagyon szoktam ragaszkodni az el?írt mennyiségekhez, szeretek csak úgy "random" mérni, az alapanyagokat is hangulatomnak megfelel?en variálom, inkább a végeredmény állagát szoktam csak figyelni. De ezek szerint inkább masszívabb legyen, mint lágyabb. Ez lesz a cél! :)

Zsolt hobby chef

:-á) De azért egyszer próbáld ki a lágy tésztást is, ha lesz alul felül sütésre lehet?séged! :-) Pont a laza légies állaga miatt nem dugaszol. :-)

Ösztön Szerinti Anya

Ha sikere lesz így is, megmondom a célszemélynek, legközelebb nála sütünk, lefogadom hogy neki hiper-szuper süt?je van! :D

Ösztön Szerinti Anya

Nos kipróbáltam, és végülis alapreceptként használtam a Tiédet. Mivel sajnos kukoricalisztet sehol nem kaptam most, így rögtönöztem: fele csicseriborsó-, fele kókuszliszt lett. Az 5 deka csokit olvasztva kevertem bele, és tettem bele apróra vágott fehércsokit is, a tetejébe pedig egy-egy szem kávés drazsét nyomtam. Összességében jó lett, feljött annyira amennyire tudott szegénykém, bár a csicseriborsó sajátos íze egy kicsit átüt rajta. Na de ilyen ez a lisztérzékenység, nem válogathatunk. :) Összességében nem lett rossz, de hétvégére remélem sikerül szereznem kukoricalisztet is, annak legalább már megszoktam az ízét. :) Köszönöm a receptet és a sok-sok segítséget!

Wendy

Kedves Zsolt, szuper a recept és külön köszönet, hogy ikyen részletesen leírtad a sütési tanácsokat!!! Wendy

kitti25

Kedves Zsolt, Péntekre szeretném megcsinálni ezt a muffint, és az lenne a kérdésem hogy ha végig alul-felül sütéssel sütöm az baj? Köszönöm, Kitti

Zsolt hobby chef

Szerintem esély van rá. Kiszárad, a teteje megég. Ha hamarabb zárod el esetleg nem sül meg rendesen. Az a helyzet, hogy ez elég lágy tészta és gyorsan "kel". Azért kell a fels? sütés hogy ne terüljön szét a süt?lapon. A tetejére rásül egy kis kéreg ami egyben tartja a sütit. Aztán amikor már nem fog szétfutni, akkor fels? sütés nélkül készre lehet sütni. Ett?l légies lesz, laza és nagyon finom. De ha túlsül akkor pont úgy dugaszolni fog mint a legtöbb muffin. De természetesen bátran lehet kísérletezni. :-)

kitti25

Köszönöm a gyors választ :) Nem kísérletezek, maradok az általad leírt módszernél, az a biztos :D

marton96

Nagyon jó recept, elmentettem többször is fogom sütni!

vecisf

Nagyon meggy?z? a kép és tetszett a pontos leírás is, így megsütöttem a leírtakat követve. Sajnos nem lett olyan mint a képen, szétfolyt és tovább is kellett sütni mert a megadott id?ket betartva se sült meg. Nem tudom mi lehetett a gond. A muffin formák (kapszlik :) ) mondjuk majdnem teli lettek, én erre gyanakszom, mert eddig úgy tudtam, hogy a formák 3/4ig kell tölteni a masszát. Örömmel vennék bármilyen tanácsot! :) üdv, vecisf

Zsolt hobby chef

Érdekes, volt 1-2 alkalom amikor nekem is szétfolyt. Jobbára a siettem, vagy nem volt meleg a süt?. Pár dolog. Nekem soha sem lett tele a kapszli. Az elején mindenképp kell az alul felül sütés. Ezt ki kell tapasztalni. Nagyjából akkor érdemes kikapcsolni a fels? sütést, ha már domború és kicsit sült is. Más nem jut eszembe. De lehet még liszt is gond, vagy túl híg lett a tészta. Az a helyzet, hogy nálam ritkán sikerül félre és amikor igen, akkor is tudom, hogy mit rontottam el. De az is tény, hogy már becsukott szemmel is meg tudom csinálni. Szóval ha ismer?s átjön, beszélgetés közben is megy. :-) A gyerekek meg élvezik.

Zsolt hobby chef

Még valami. A sütési id? néha eltér. Ez tény. Javaslom a vége felé, a fogpiszkáló próbát. Beleböksz egy fogpiszkálót, kihúzod, és ha a fogpiszkáló vége ragad, akkor még nincs kész.

Vicuska93

Mivel régi gázt?zhelyem van, ezért sajnos nálam nem lehet alul-felül sütést végezni, ezért ez a szakasz kimaradt. De annyira jó ez a recept, hogy ez sem volt akadály, mert így is nagyon finom lett, hogy csak a h?szabályzót állítgattam. :) Köszönet érte! Nagy kedvenc lesz. :)

szabanna

Kedves Zsolt! Remek a recept, már másodjára sütöm :) nekem viszont mindig 3-mal több kapszlit sikerül megtölteni :D ami mondjuk nem probléma, de így kétszer kell berakni sülni.. Nem merek játszani a recepttel.. Mi lehet a sok?? Illetve a teteje sem olyan szép repedt mint a képen, hogyan lehetne az? :)

Zsolt hobby chef

Furcsa mert nekem mindig sikerül. Na jó, volt olyan, hogy nem jött össze, de mindig elrontottam valamit. Az egyik fontos dolog. Én mindig követem ezt a receptet. Ki van mágnesezve a h?t? oldalára. Nem kéne de mégis ott van. 12 kapszlit töltök meg úgy 80-90%-ig. Addig osztom el ameddig elfogy az anyag. MINDIG alsó+fels? sütéssel kezdek (ahogy a receptben is le van írva), majd, ha megvan a kérek áttérek a csak alsóra. Ez fontos mert ha nem ég rá kéreg, szétfolyik. Ha a teteje megkérgesedik, kés?bbi ahogy jön fel, megrepeszti a tetejét, és szép domború is lesz. Kb ennyi. A sütés mikéntje is fontos.

herta

Ahhoz, hogy olyan legyen, mint a képen, a képhez tartozó recept kéne. Nem vitatom, hogy hasonlót lehet sütni ez alapján a recept alapján is, de azért egy saját fotóval hitelesebb lenne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek