r
Nosalty Logó

Duplacsokis rusztikus muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsolt hobby chef
Duplacsokis rusztikus muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 654 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2616 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 654 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4745 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1284 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.5 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 2616 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az elkészítés roppant egyszerű. (Én a kimérést egy mérőpohárral szoktam végezni, nem használok mérleget.) A száraz anyagokat összekeverjük egy nagy tálban (liszt, cukor, sütőpor, kakaópor, szódabikarbóna, fahéj). Jól elkeverjük szárazon.
  2. Beleütjük az elkevert száraz alkotókba a tojást, az olajat, az aromákat és 2 dl tejet. Robotgéppel jól elkeverjük. Figyeljük az állagát, és tejjel hígítjuk még, ha szükséges. (Én elég hígra csinálom, legalábbis édesanyámhoz képest.) Az állaga akkor jó, ha kicsit az olvasztott csokihoz hasonlóan önthető. Ez sűrű, de azért önthető. Ezt ki kell tapasztalni. A sokak által ajánlottnál hígabb. (Én ezt a masszát át szoktam önteni a mérőedénybe, és abban még jól összedolgozom robotgéppel.)
  3. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy előmelegedjen kb. 175-180 C° alsó-felső sütésen.
  4. Előveszünk egy muffinsütőt, beleteszünk 12 kapszlit, és szépen eligazgatjuk.
  5. Minden kapszli aljába öntünk a masszából kb. 1/3-ig.
  6. A kapszlikba mazsolát és étcsoki darabokat teszünk. A csoki lehet összetört mikulás is például.:-) (De volt, hogy aszalt szilvát vagy vörös áfonyát tettem bele.)
  7. A többi masszát is a kapszlikba öntjük. A 12 muffinra el is fogy a készített massza.
  8. A sütő előmelegedett eddigre, úgyhogy mehet a muffinsütő a sütőbe. A sütő alsó és felső sütésen van, légkeverés nélkül. 5-7 perc sütés után kikapcsoljuk a felső sütést, és csak alsó sütésen sütjük még 16-18 percig. A teljes sütési idő 23 perc.
  9. Kivesszük és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, különben nem lehet kiszabadítani a kapszliból, mert szétesik. Ha kihűl, szépen ki lehet szedni a kapszliból.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 23 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1275
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 169
  • Össznézettség: 273698
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 18.

Ajánló

Bármikor gyorsan elkészül. Sokszor, ha jönnek barátok, miközben beszélgetünk, gyorsan összedobom. Eddig még sikere volt. És valamiért mindenki kéri a receptet, ezért gondoltam, hogy itt is megosztom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsolt hobby chef 9 recept

Szintén édesanyám receptje, többszöri átdolgozás után. Mivel én sokkal hígabbra csinálom a tésztát. És azért nem folyik szét, mert az első 5-7 perc alatt egy kéreg sül a tetejére, ami nem engedi szétterülni sütés közben, viszont ahogy sül, a kéreg megreped, és szép rusztikus hatású muffinokat kapunk. Mellesleg nagyon könnyű lesz, és nem telít annyira. Amúgy ha a kakaó helyett sok fahéjat teszünk bele, egy újabb muffint kapunk, ami szintén nagyon finom. Tehát kis módosítással két muffin receptünk lesz. Igaz, ha fahéjas muffint csinálok, kihagyom a rumaromát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...