r
Nosalty Logó

Duplacsokis rusztikus muffin

Zsolt hobby chef
Duplacsokis rusztikus muffin
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

654
Kalória
10.9g
Fehérje
88.9g
Szénhidrát
28.4g
Zsír
17.8g
Víz
46g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
37.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 654 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2616 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 654 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4745 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1284 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    355.5 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 2616 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

  1. Az elkészítés roppant egyszerű. (Én a kimérést egy mérőpohárral szoktam végezni, nem használok mérleget.) A száraz anyagokat összekeverjük egy nagy tálban (liszt, cukor, sütőpor, kakaópor, szódabikarbóna, fahéj). Jól elkeverjük szárazon.
  2. Beleütjük az elkevert száraz alkotókba a tojást, az olajat, az aromákat és 2 dl tejet. Robotgéppel jól elkeverjük. Figyeljük az állagát, és tejjel hígítjuk még, ha szükséges. (Én elég hígra csinálom, legalábbis édesanyámhoz képest.) Az állaga akkor jó, ha kicsit az olvasztott csokihoz hasonlóan önthető. Ez sűrű, de azért önthető. Ezt ki kell tapasztalni. A sokak által ajánlottnál hígabb. (Én ezt a masszát át szoktam önteni a mérőedénybe, és abban még jól összedolgozom robotgéppel.)
  3. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy előmelegedjen kb. 175-180 C° alsó-felső sütésen.
  4. Előveszünk egy muffinsütőt, beleteszünk 12 kapszlit, és szépen eligazgatjuk.
  5. Minden kapszli aljába öntünk a masszából kb. 1/3-ig.
  6. A kapszlikba mazsolát és étcsoki darabokat teszünk. A csoki lehet összetört mikulás is például.:-) (De volt, hogy aszalt szilvát vagy vörös áfonyát tettem bele.)
  7. A többi masszát is a kapszlikba öntjük. A 12 muffinra el is fogy a készített massza.
  8. A sütő előmelegedett eddigre, úgyhogy mehet a muffinsütő a sütőbe. A sütő alsó és felső sütésen van, légkeverés nélkül. 5-7 perc sütés után kikapcsoljuk a felső sütést, és csak alsó sütésen sütjük még 16-18 percig. A teljes sütési idő 23 perc.
  9. Kivesszük és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, különben nem lehet kiszabadítani a kapszliból, mert szétesik. Ha kihűl, szépen ki lehet szedni a kapszliból.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 23 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szintén édesanyám receptje, többszöri átdolgozás után. Mivel én sokkal hígabbra csinálom a tésztát. És azért nem folyik szét, mert az első 5-7 perc alatt egy kéreg sül a tetejére, ami nem engedi szétterülni sütés közben, viszont ahogy sül, a kéreg megreped, és szép rusztikus hatású muffinokat kapunk. Mellesleg nagyon könnyű lesz, és nem telít annyira. Amúgy ha a kakaó helyett sok fahéjat teszünk bele, egy újabb muffint kapunk, ami szintén nagyon finom. Tehát kis módosítással két muffin receptünk lesz. Igaz, ha fahéjas muffint csinálok, kihagyom a rumaromát.

További receptek

Narancsos-mákos muffin

Kevés olyan dolgot tudnánk felsorolni, amelynek az elkészítése egyszerűbb, mint ennek a narancsos-mákos muffinnak. Nem probléma, ha nincs otthon friss narancsunk – tökéletesen ...

Nosalty

Deluxe epres muffin

A muffinok egészen nagy múltú süteményfélék, Európa viszont leginkább az amerikai filmekből ismerte meg őket. Számos pékség és étterem kínálatában találkozhatunk velük, de nincs ...

Gerzsenyi Flóra

Citromos muffin

Elsősorban a citromrajongók figyelmébe ajánljuk ezt a könnyed muffint, ugyanis nemcsak a tésztába került bőségesen a gyümölcsből, de a kész muffint is meglocsoltuk kevés ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek