r
Nosalty Logó

Krémes almás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fézsike
Krémes almás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Összesen 975 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Összesen 3897 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Összesen 193 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 975 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    206.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3161.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.7 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    735 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    907 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1369 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1642 micro
Összesen 3897 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk.
  2. Egy 40x30-as tepsit margarinnal kikenünk, bőven megszórjuk zsemlemorzsával.
  3. A tepsi alját a felcikkezett almával kirakjuk. Megszórjuk a cukor és fahéj keverékével.
  4. A 6 tojásból elkészítjük a piskótatésztát. Felét a cukrozott almaszeletekre öntjük.
  5. A másik felébe keverjük a kakaót és a barna tésztát. Z betűt formázva cikk-cakkban a sárga tésztára csorgatjuk.
  6. A tésztát megsütjük (tűpróba!). Még melegen enyhén cukrozott tálcára borítjuk. Így az almás fele kerül felülre.
  7. A pudingot a tejben 8 ek cukorral elkészítjük.
  8. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a langyosra hűlt pudingba lazán beleforgatjuk.
  9. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk. Csokireszelékkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 33483
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Ajánló

Csokireszelék helyett kakaóporral vagy színes tortadarával is díszíthető.  

Receptkategóriák

Krémes almás sütemény
Fézsike 7 recept

Egy kolléganőm kínált meg névnapja alkalmával ezzel a süteménnyel, nekem nagyon ízlett, és azóta is sokszor elkészítettem, ez lett a család egyik kedvenc süteménye!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

A legjobb borjú bécsik nyomában – 7 budapesti étterem, ahol...

A köznyelvi rántott hús készülhet gyakorlatilag bármiből a sertéskarajtól a szűzpecsenyén át a soványabb csirkemellig. Bécsi szelet alatt azonban hagyományosan a bundázott borjút értjük, ami méretes szeletként, citromcikkellyel érkezik a vendéglői tányérokra, és a hétvégi trakták megkophatatlan fényű szimbóluma. Nem mindennapi csemege a borjúhús, és évtizedeken át bevett éttermi szokás volt csalni vele. Tejbe áztatott pulykával vagy sertéssel verték át a vendégeket, hiszen az omlós borjú drágább, és nehezebben beszerezhető.

Nosalty

További cikkek