r
Nosalty Logó

Krémes almás sütemény

Fézsike
Krémes almás sütemény
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

975
Kalória
16.3g
Fehérje
112.2g
Szénhidrát
51.7g
Zsír
183.7g
Víz
270.4g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
67.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Összesen 975 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Összesen 3897 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Összesen 193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 975 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    206.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3161.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    448.7 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    735 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    907 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1369 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1642 micro
Összesen 3897 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk.
  2. Egy 40x30-as tepsit margarinnal kikenünk, bőven megszórjuk zsemlemorzsával.
  3. A tepsi alját a felcikkezett almával kirakjuk. Megszórjuk a cukor és fahéj keverékével.
  4. A 6 tojásból elkészítjük a piskótatésztát. Felét a cukrozott almaszeletekre öntjük.
  5. A másik felébe keverjük a kakaót és a barna tésztát. Z betűt formázva cikk-cakkban a sárga tésztára csorgatjuk.
  6. A tésztát megsütjük (tűpróba!). Még melegen enyhén cukrozott tálcára borítjuk. Így az almás fele kerül felülre.
  7. A pudingot a tejben 8 ek cukorral elkészítjük.
  8. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a langyosra hűlt pudingba lazán beleforgatjuk.
  9. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk. Csokireszelékkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

Egy kolléganőm kínált meg névnapja alkalmával ezzel a süteménnyel, nekem nagyon ízlett, és azóta is sokszor elkészítettem, ez lett a család egyik kedvenc süteménye!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...