r
Nosalty Logó

Sült mandulapuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli
Sült mandulapuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 714 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 2849 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 485 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 714 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    258.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3335.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    1593 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1197 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 2849 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 485 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a reszelt mandulát, langyos vajat, cukrot, tejszínt, konyakot, pár csepp keserűmandula aromát, és végül a tojásokat.
  2. Kivajazott sütőtálba öntjük, a tetejét elegyengetjük.
  3. 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  4. A tetejét megszórhatjuk porcukorral vagy Rote Grütze-t is készíthetünk hozzá.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14939
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 02.

Ajánló

Rote Grütze

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Szakácsok könyvéből készítettem (már másodjára) ezt a nagyon egyszerű desszertet. Az én elképzelésem szerint a porcukor helyett inkább egy fanyar, piros gyümölcsökből készült öntet illik hozzá. Lapoztam párat a könyvben, és gyorsan elkészítettem hozzá egy Rote Grütze-t, azaz egy piros gyümölcspudingot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek