Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Drezdai kalács 4.

Drezdai kalács 4.
Drezdai kalács 4.
95 perc / előkészület: 45 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szöszmötölős, de baromi finom! :)

hozzávalók / 12 adag

A gyümölcsök a kalácshoz

A hozzávalók a kovászhoz

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Karácsony előtt egy-két nappal már ajánlott elkészíteni, eláll addig.
A megadott mennyiségből 2 db 950 g-os kalács lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott gyümölcsöket összekeverjük a vízzel, rummal és a  vaníliás cukorral, majd egy éjszakára letakarva állni hagyjuk.
  2. A kovászhoz: a tejet meglangyosítjuk, összekeverjük a porcukorral, majd az élesztős liszthez keverjük. 15 percig dagasztjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük kelni.
  3. A tésztához: a lisztet, a sót és a fahéjat összekeverjük, félretesszük. A tejet összekeverjük a tojással és a sárgákkal, majd a porcukrot is hozzáadjuk.
  4. A lisztes keverékkel együtt lágy tésztát gyúrunk, végül a kovásszal 5 percig dagasztjuk.
  5. A felkockázott marcipánt, a vajat, a vaníliás cukrot és a gyümölcsöket hozzákeverjük, és letakarva 30 percig pihentetjük.
  6. 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
  7. Ez alatt a masszát két hosszúkás, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. 5 percig pihentetjük, majd 175 fokra visszavesszük a hőfokot, és 50 percre betoljuk a sütőbe őket.
  8. Rácson hagyjuk kihűlni, majd mikor teljesen kihűlt, elkészítjük a tetejére valót: a vajat megolvasztjuk, és kenegető ecsettel felvisszük a kalácsok tetejére. Porcukorral vastagon megszórjuk, felvágjuk, és megesszük! :) nem hagyunk senkinek....

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 411
elküldve: 0
receptkönyvben: 100
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki111

Mióta szakács: 2009.10.20.
19 recept

receptjellemzők

kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

ünnepi gyümölcsös kalács, karácsonyi gyümölcsös kalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2010-12-15 11:04

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted sima liszttel és rendes élesztővel is elkészíthető?
Nagyon guszta, látszik a tésztán is,hogy finom lehet,szép, lyukacsos szerkezetű.
Üdv: Rita

555
mazsola 250 g
aszalt sárgabarack 150 g
füge 80 g
kandírozott narancshéj 180 g
rum 1 ek
mandulapehely 120 g
vaníliás cukor 1 csomag
víz 3 ek
rétesliszt 200 g
instant élesztő 15 g
tej 150 ml
porcukor 15 g
rétesliszt 250 g
1 tk
fahéj 1 tk
tej 90 ml
tojás 1 db
tojássárgája 4 db
porcukor 20 g
marcipán 140 g
vaj 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 1 ek
porcukor 1 teáskanál