Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Díszített Sacher torta

Díszített Sacher torta
Díszített Sacher torta
95 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyim szülinapjára készült, nagyon tetszett neki. :) Meg is hatódott, és mondta, hogy kiskora óta nem kapott házi készítésű tortát. No, innentől kezdve csak azt kap. :D

Készítés menete bővebben, képekkel itt.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A hamis marcipánhoz

ajánlat

A maradék díszítő anyagból kis gombócokat gyúrhatunk, és lehet nassolni. :) Vagy bemártani őket egy kis csokiba...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olvasztott vajat habossá verjük a cukorral robotgép segítségével.
  2. Felütjük a tojásokat, különszedve a fehérjét. Sárgáját a vajhoz keverjük.
  3. Felolvasztunk fél tábla étcsokit, s belekeverjük a masszába a rumaromával együtt.
  4. A szárazanyagokat is összekeverjük: lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport.
  5. Összekeverjük a két tálat.
  6. Felverjük kemény habbá a fehérjét egy csipet sóval, majd ezt is óvatosan, spatulával belekeverjük a tésztába.
  7. Kikenünk vajjal és lisztel egy kerek sütőformát.
  8. 5 perc nagylángon, 25 perc kislángon készre sütjük. (tűpróba)
  9. Picit hagyjuk hűlni, majd középen kettévágjuk, és mindkét belső felületét bekenjük baracklekvárral. (Legfinomabb, ha házi.) Majd összerakjuk.
  10. Felolvasztunk 1,5 tábla csokit 1 evőkanál margarinnal, és egy csöpp ecetet keverünk bele. Sütőecsettel és késsel egyengetjük a süti tetején és oldalán. Picit ez is hűl.
  11. A díszítéshez feltesszük melegedni a tejet, elolvasztjuk benne a cukrot, belekanalazzuk a mandula és vérnarancs aromát (a narancsos elhagyható). Majd a lisztet is beleöntjük, és folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjen le, egy sűrű masszát fogunk kapni. Ez is picit hűl.
  12. Úgy formázhatunk belőle, hogy kókuszreszeléket veszünk a kezünkbe, és csippentünk a masszából, majd kedvünk szerint alakítjuk. Nos, azért nem marcipán lesz belőle, inkább 2 dimenziós bogyókat, kukacokat, lehet formázni, meg gombóckákat. Némelyiket kakaóval is megforgatjuk, hogy más legyen a színe. (Én egy masnit formáltam több kis szétnyomott gombócból, meg díszítő szalagokat és gömböket. :)

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 571
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sacher, sacher torta kókuszos dísszel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

569
vaj 15 dkg
cukor 12 dkg
tojás 3 db
étcsokoládé 6 dkg
finomliszt 12 dkg
sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
rumaroma 20 ml
1 csipet
sárgabaracklekvár 15 dkg
csokoládé 15 dkg
margarin 1 ek
ecet 1 csepp
tej 1 dl
cukor 12.5 dkg
rétesliszt 20 dkg
vaj 5 dkg
mandulaaroma 10 ml
vérnarancs aroma 5 ml
kókuszreszelék 2 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg