Sacher torta 3. - gyors
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
33g vaj233 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
9 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez, mázhoz
-
30g étcsokoládé164 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
139 kcal
-
2g víz0 kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
130g vaj932 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
34 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez, mázhoz
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
8g víz0 kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
5.7g étcsokoládé31 kcal
-
14.9g vaj107 kcal
-
11.5g cukor44 kcal
-
12.6g tojás16 kcal
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez, mázhoz
-
13.7g étcsokoládé75 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
22.9g sárgabaracklekvár64 kcal
-
0.9g víz0 kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 462.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.9 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 330 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 324 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 203.4 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 739 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1850 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 839 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.5 g
-
Cukor 279 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 184.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 349 mg
-
Retinol - A vitamin: 1296 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 563 micro
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
5 dkg étcsokoládé
-
13 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
2 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
1.5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
0.5 kávéskanál sütőpor
-
1 csipet só
A töltelékhez, mázhoz
-
12 dkg étcsokoládé
-
4 dkg vaj
-
20 dkg sárgabaracklekvár
-
1 evőkanál víz
Elkészítés
A tésztához
- Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát.
- Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéhez adjunk csipet sót és verjük kemény habbá.
- A tojások sárgáját a cukorral verjük habosra, keverjük hozzá a 13 dkg olvadt vajat, a kakaót, 5 dkg reszelt csokoládét.
- A felvert habot adjuk a kakaós masszához, majd keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát.
- Öntsük a masszát az előkészített formába és egyenletesen oszlassuk el.
- Az 1. pontban írt hőfokon süssük meg a tortát 30-35 perc alatt (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e).
- Formából kivéve, hideg sütőrácson hűtsük ki a tortát.
- Vízszintesen vágjuk ketté a tortát és mindkét vágott felületet kenjük meg baracklekvárral, majd fordítsuk össze a két lekváros felületet.
- Vékonyan kenjük meg a tortat tetejét és oldalát is lekvárral és várjunk pár percet, amíg kissé beszívódik.
- Vízgőz fölött olvasszuk meg a maradék 12 dkg csokoládét, adjunk hozzá a 4 dkg vajat és egy evőkanál (tisztított) vizet, majd alaposan keverjük össze, amíg folyós.
- Csurgassuk a torta közepére a folyékony csokoládét, majd a perem felé egyenletesen oszlassuk el és a lefolyó mennyiségből vonjuk be az oldal részét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 2468
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 148
- Össznézettség: 395482
- Feltöltés dátuma: 2010. november 27.
Ajánló
A csokoládé bevonása - célszerszám híján - egy széles pengéjű késsel is lehetséges. A lekvár tetszés szerint változtatható, finom áfonyával is. A képen látható torta graham liszttel, karobporral, valamint sárgabarack és áfonyalekvár keverék töltelékkel készült.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
A torta eredete az 1800-as évekre nyúlik vissza, így méltán kiérdemelte a tiszteletreméltó klasszikus jelzőt. Sokáig száraznak és túl unalmasnak gondoltam ezt a tortát, anélkül, hogy megkóstoltam volna, mígnem pár évvel ezelőtt vendégségben kínáltak vele, melyet a közeli, neves cukrászdából hoztak. Az első falat után revideálnom kellett az álláspontomat, két réteg omlós csokoládés tészta ölelte a kellemesen savanykás baracklekvárt, tökéletes egyensúlyban. A gesztenyekrémes tortám elkészítéséig meg sem fordult a fejemben a házi változat, azonban azóta sem tudtam szabadulni a gondolattól, mennyire hasonlított a tortám íze az általam kóstolt Sacher tortához, így vettem a bátorságot elkészíteni. Jó döntés volt..., ráadásul figyelve az alapanyagokra, lelkiismeret-furdalás mellőzéssel csemegézhetünk :-)