r
Nosalty Logó

Sacher torta 3. - gyors

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Sacher torta 3. - gyors
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez, mázhoz

Összesen 908 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez, mázhoz

Összesen 3626 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez, mázhoz

Összesen 416 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 908 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    203.4 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1850 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.5 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 3626 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 416 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez, mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát.
  2. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéhez adjunk csipet sót és verjük kemény habbá.
  3. A tojások sárgáját a cukorral verjük habosra, keverjük hozzá a 13 dkg olvadt vajat, a kakaót, 5 dkg reszelt csokoládét.
  4. A felvert habot adjuk a kakaós masszához, majd keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát.
  5. Öntsük a masszát az előkészített formába és egyenletesen oszlassuk el.
  6. Az 1. pontban írt hőfokon süssük meg a tortát 30-35 perc alatt (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e).
  7. Formából kivéve, hideg sütőrácson hűtsük ki a tortát.
  8. Vízszintesen vágjuk ketté a tortát és mindkét vágott felületet kenjük meg baracklekvárral, majd fordítsuk össze a két lekváros felületet.
  9. Vékonyan kenjük meg a tortat tetejét és oldalát is lekvárral és várjunk pár percet, amíg kissé beszívódik.
  10. Vízgőz fölött olvasszuk meg a maradék 12 dkg csokoládét, adjunk hozzá a 4 dkg vajat és egy evőkanál (tisztított) vizet, majd alaposan keverjük össze, amíg folyós.
  11. Csurgassuk a torta közepére a folyékony csokoládét, majd a perem felé egyenletesen oszlassuk el és a lefolyó mennyiségből vonjuk be az oldal részét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 69
  • 7 napos nézettség: 501
  • Össznézettség: 337600
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 27.

Ajánló

A csokoládé bevonása - célszerszám híján - egy széles pengéjű késsel is lehetséges. A lekvár tetszés szerint változtatható, finom áfonyával is. A képen látható torta graham liszttel, karobporral, valamint sárgabarack és áfonyalekvár keverék töltelékkel készült.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sacher torta 3. - gyors
Receptműves 119 recept

A torta eredete az 1800-as évekre nyúlik vissza, így méltán kiérdemelte a tiszteletreméltó klasszikus jelzőt. Sokáig száraznak és túl unalmasnak gondoltam ezt a tortát, anélkül, hogy megkóstoltam volna, mígnem pár évvel ezelőtt vendégségben kínáltak vele, melyet a közeli, neves cukrászdából hoztak. Az első falat után revideálnom kellett az álláspontomat, két réteg omlós csokoládés tészta ölelte a kellemesen savanykás baracklekvárt, tökéletes egyensúlyban. A gesztenyekrémes tortám elkészítéséig meg sem fordult a fejemben a házi változat, azonban azóta sem tudtam szabadulni a gondolattól, mennyire hasonlított a tortám íze az általam kóstolt Sacher tortához, így vettem a bátorságot elkészíteni. Jó döntés volt..., ráadásul figyelve az alapanyagokra, lelkiismeret-furdalás mellőzéssel csemegézhetünk :-)  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Megszeretném kérdezni,hogy hány cm-s tortaformát használtál?Köszönöm

Bató Edit

Kedves Receptm?ves! Annyira szerettem volna már egy ilyen "igazi" Sacher tortát sütni. Elolvastam jónéhány receptet. Nekem a Tiéd tetszik legjobban, úgyhogy holnap meg fogom sütni (a lányom nagy örömére, mert ? nem túl édesszájú, de ezt nagyon szereti) Kellemes hétvégét kívánok Neked! Köszönettel, Edit.

Receptműves

Renike1007, a sütési h?fok alatt van, 18 cm átmér?j? :-)

Receptműves

Kedves Edit, remélem szeretni fogjátok Ti is, nálunk nagy kedvenc, mert nem nagyon édes, érvényesül benne az étcsoki. Szép hétvégét. Memi

Bató Edit

Kedves Memi! Hát ez isteni volt! (sajnos csak volt) Nagyon gyorsan elfogyott és mindenkinek tetszett. Hamarosan újra elkészítem. Köszönöm szépen, Edit.

Receptműves

Nagyon örülök, egészségetekre. Köszönöm, hogy visszajeleztél, jól esett. Szép napot, Memi

Törölt felhasználó

Kedves Memi! Nagyon jól sikerült, szerintem eddig ez volt a legfinomabb tortám. Köszönöm :) Hamarosan kipróbálom málnásan is, szerinted az is finom lesz? :) Minden jót!

Törölt felhasználó

Kedves Memi! Nagyon jól sikerült, szerintem eddig ez volt a legfinomabb tortám. Köszönöm :) Hamarosan kipróbálom málnásan is, szerinted az is finom lesz? :) Minden jót!

Receptműves

Nagyon örülök a sikerednek :-) Gratulálok. Egészen biztosan fincsi lesz a málnással is, jó ötlet :-) Szép hetet, Memi

kicsivik

Kedves Receptm?ves! Közeleg a párom 30. szülinapja és szeretném a saját kezeimmel elkészíteni a meglepetés tortát. A Sacher a kedvence. Nagyon tetszik a recepted, erre esett a választásom. Nagyon remélem, hogy a kivitelezéssel sem lesz probléma.

Receptműves

Biztosan sikert aratsz vele :-) Annyi jótanács még, hogy amikor beleöntöd a masszát a formába, egy kanállal, vagy krém lapáttal örvény szer?en rajzolj bele kört, így a forma oldalára feltapad a tészta és ha meg is emelkedik a közepe, nem fog kih?lés után mélyedést hagyni, hanem szép egyenes lesz. Épp most sül nálam is egy csokitorta (új, lisztmentes receptet próbálok ki) és leteszteltem, tényleg szép, sima a teteje :-))) Sok sikert, majd jelezz vissza örült-e és ízlett-e a férjednek :-) Memi

kicsivik

Kedves Memi! Jelentem, elsöpr? sikere volt a tortának! A párom - még nem a férjem - szerint olyan volt, amilyennek lennie kell. Csak úgy dagadozott a mellem a vendégsereg dicséretei közepette. Igaz "útközben" néhányszor már lemondtam róla. El?ször túl s?r?nek találtam a tésztát, azt gondoltam háromszor is leég, mire a közepe is átsül - de nem így lett. Másodjára azért, mert nagyon kidomborodott a közepe - de azzal ellensúlyoztam, hogy fejjel lefelé borítottam h?lni a rácsra. Harmadszorra a lekvár miatt, talán túl sokat kentem a külsejére és nem itta be, de letöröltem a fölösleget. Mindezek tetejébe pedig úgy elpepecseltem az id?t, hogy kénytelen voltam a konyhaablakon beáramló jéghideg leveg?vel felgyorsítani a csokimáz megszilárdulását, hogy a dekorálásra is maradjon pár perc. Porcukorral felvert tojásfehérjével felcicomáztam és még egy piros marcipán szívecskét is ültettem a közebébe. És bevallom picit féltem, hogy túl geil lesz, de nagyon jó arányban eltaláltad a cukor és a keser? csoki illetve kakaópor mennyiségét. Felkerült a kedvencek listájára, köszönöm!

Receptműves

Kedves Kicsivik, köszönöm, hogy visszajeleztél, örülök, hogy ilyen sikert arattál. Nagyon ügyes vagy a praktikák tekintetében is, pont így kell ellensúlyozni, ha kissé megemelkedik a közepe, illetve a csoki szilárdulás felgyorsítása is jó ötlet volt :-)) Gratulálok és utólag is boldog szülinapot a Párodnak :-)

Törölt felhasználó

Kedves Memi! Megsütöttem, fantasztikus lett, bár csak este fogom tudni a társaság véleményét, hogy ízre is olyan jó-e, mint amilyen szép lett. Remek ez a recept, gyorsan elkészült, ahogy írtad is. Nem vagyok egy nagy torta süt?, ezért büszke lehetsz, ha én is meg tudtam csinálni, igazán kiválónak tartom a recepted. Azt megsúgom, hogy a férjem kezét, és a kutyám pofáját, állandóan hesegetnem kell, így most el is dugom a szemek és orrok el?l :) még egyszer köszönöm. üdv. Éva

Receptműves

Kedves Éva, aranyos lehet a Párod és a Kutyu, ahogy lesik a csemegét :-) Ne kínozd sokáig ?ket... :-) Ha szeretitek próbáld ki a répatorta receptemet is, nagyon egyszer?, még ennél is egyszer?bb :-) Kellemes estét a vendégséghez, Memi

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez, mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek