r
Nosalty Logó

Sütőtökös fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Sütőtökös fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellás krémhez

Összesen 912 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellás krémhez

Összesen 3648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellás krémhez

Összesen 379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    512 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 912 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    172.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.1 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    490 micro
  • β-karotin
    2734 micro
  • β-crypt
    2049 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 3648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    212 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A karamellás krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt feloldjuk a meleg vízben (csipet cukrot adhatunk hozza), félrerakjuk. A lisztet elkeverjük a cukorral meg a sóval, elmorzsoljuk a zsírral. Beleöntjük az élesztőt, tejet, sütőtököt, jól összedolgozzuk, ha nagyon ragadna, most adjuk hozzáa 4-5 deka lisztet. Enyhen lisztezett deszkán 8-10 percig gyúrjuk.
  2. Egy kiolajozott tálba rakva fordítsuk meg a tésztát, hogy a tetején is legyen az olajból. Lefedve duplájára kelesztjük.
  3. A töltelékhez a puha vajat meg a cukrot villával jól elkeverjük, rászitáljuk az egyik ek lisztet szintén elkeverjük, végül a másik ek lisztet is hozzáadjuk.
  4. Kinyújtjuk a tésztát kb. 30x40 cm nagy téglalapra, rákenjük a tölteléket, rászitáljuk az 1 ek lisztet egyenletesen elosztva a tetején. A rövidebbik oldaláról indulva feltekerjük, éles késsel 8 egyenlőrészre vágjuk, belerakjuk egy magas falúpités tálba. Letakarva 30 percig pihentetjük.
  5. Forrósütőbe tolva, addig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul.
  6. Ha nem találnánk elégédesnek, akkor elkészítjük a krémet is a tetejére. Egy kis lábasbanközepes lángon olvasszuk meg a vajat a cukorral. Kevergessük,amíg felolvad a cukor, forraljuk fel. Öntsük hozzáa tejszínt, ezzel pedig addig kevergessük, amíg a karamell felolvad. Vegyük le a tűzről, néha megkeverve hagyjuk hűlni. Amíg hűl, keverjük habosra a vajat a krémsajttal, adjuk hozzáa vaníliát meg a sót. Menet közben, lassan csurgassuk bele a már kihűlt karamellt. Végül három részletben a porcukrot, minden adag után simára keverve.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 24x5
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2625
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőtök szezon, végre! De nem is ez a legfontosabb ebben a receptben, hanem az, hogy nem folyik ki a töltelék. Eddig nem szerettem ilyen csigákat sütni, mert a finom cukros-vajas fahéj vagy kakaó, mind kifolyt. Na, ennek most már vége! Ezzel a lisztes trükkel egy csepp sem veszett kárba. Senki nem fog kiakadni, csak a mérlegem. :o)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A karamellás krémhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?