r
Nosalty Logó

Diós-mákos rudacskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Diós-mákos rudacskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 2219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 8872 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 429 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1767.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    708 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 2219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128.9 g

Zsír

  • Összesen
    504.4 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    1294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7071.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    2790 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    930 mg
  • Foszfor
    2796 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1008.8 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2893 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2832 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 8872 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Alaposan kikeverjük a vajat, cukrot és a citromhéjat, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd beledolgozzuk a sóval elkevert lisztet, folpackba csomagoljuk, és hidegre tesszük addig, amíg a tészta egybe áll, kezelhető lesz.
  2. A pihentetett tésztát kettéosztjuk, majd lisztezett felületen átgyúrjuk, és 40x28 centiméteres lappá nyújtjuk, ezután 8 cm-es csíkokra vágjuk fel.
  3. A diós tölteléket 5 felé osztjuk, rudakká sodorjuk, majd a tésztacsíkok egyik felére helyezzük úgy, hogy egy kis rész maradjon szabadon rajta, ezután ráhajtjuk először a kisebb tészta részt, majd a nagyobbik oldalt is ráhajtjuk, átgörgetjük, és kb 3 cm-es darabokra vágjuk. A kést előtte lisztbe mártjuk, hogy ne ragadjon hozzá a töltelék.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben, világos rózsaszínűre sütjük. A sütőből kivéve, vaníliás porcukorba hempergetjük.
  5. A másik adag tésztával és a töltelékkel ugyanígy járunk el.

Diós töltelék

  1. A tejet felforrósítjuk a cukorral, mézzel, citromhéjjal és a feldarabolt mazsolával, majd a tűzről levéve belekeverjük a darált diót, és hűlni hagyjuk. Ha túl lágy lenne a kihűlt töltelék, kevés piskótamorzsát adunk hozzá.

Mákos töltelék

  1. Ugyanúgy járunk el, mint a diósnál!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 9403
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-mákos rudacskák
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, porhanyós, omlós tésztájú aprósütemény, jól záródó dobozban napokig eláll.

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek