r
Nosalty Logó

Diós-mákos-kakaós kalács

Csiki Piroska
Diós-mákos-kakaós kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Töltelék 1

Töltelék 2

Töltelék 3 (25 g)

985
Kalória
23.4g
Fehérje
132g
Szénhidrát
41.2g
Zsír
29.3g
Víz
124.4g
Koleszterin
9.7g
Élelmi rost
26.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Töltelék 1

Töltelék 2

Töltelék 3 (25 g)

Összesen 985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Töltelék 1

Töltelék 2

Töltelék 3 (25 g)

Összesen 7868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Töltelék 1

Töltelék 2

Töltelék 3 (25 g)

Összesen 335 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1377.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.2 g

Zsír

  • Összesen
    329.9 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11021.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    3240 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1100 mg
  • Foszfor
    3443 mg
  • Nátrium
    2733 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1056.2 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

Víz

  • Összesen
    234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1325 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    893 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 7868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Minden hozzávalót előkészítünk egy félórával korábban, hogy minden szobahőmérsékleten legyen.
  2. 1 dl tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk egy tk cukrot és lisztet, majd langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb tálba, a vajat félig felolvasztjuk, ha az alja megolvadt, levesszük a lángról, és elkavarjuk.
  3. A 3 tojássárgáját felverjük a cukorral és egy kevés tejjel, a liszt közepébe beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojásos tejet és a puha vajat, a sót a liszt szélére szórjuk, hogy ne találkozzon direktbe az élesztővel, majd egy kanállal kezdjük beledolgozni a lisztet, apránként adagolva a maradék tejet. Majd tovább gyúrjuk kézzel, amíg az edény aljától elválik a tészta. A kezünket belisztezzük, lepucoljuk róla a tésztát, és két egyenlő részre osztjuk.
  4. Külön tálba helyezzük, letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  5. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot, majd leforrázzuk a darált diót és darált mákot a 40-40 ml tejjel, még forrón hozzákavarunk egy diónyi vajat és 1-1 ek baracklekvárt mindkét töltelékhez. Ízesítjük vaníliával és reszelt citromhéjjal. A kakaót is elkavarjuk a vajjal és a porcukorral, rövid időre lángra tesszük, hogy kenhető masszát kapjunk.
  6. Ha a tészta megkelt, egyenként kinyújtjuk, az elsőt fél ujjnyi vastagra, ebből 3 téglalapot vágunk, elkenjük rajta a tölteléket, és egyenként felsodorjuk, mint a bejglit. Vigyázzunk, a szélét ne kenjük meg, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
  7. Hármas fonással megformázzuk, tepsibe tesszük, és újra kelesztjük 15-20 percet.
  8. Addig megformázzuk a másik kalácsot, ebbe nem teszünk tölteléket, ezért 3 rudat sodruk, és ezt is hármas fonással megfonjuk.
  9. Tojásfehérjével lekenjük, és ha megkeltek, együtt a kettőt megsütjük előmelegített sütőben, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben (25x11 cm).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25x11

Ebből a mennyiségből két kalácsot sütöttem, csak az egyik töltött, a másik sima. A sima kalácshoz adtam 1 púpozott ek thang zongot és 1 ek lisztet pluszba. Ha a kalácsok megsültek, lekenhetjük cukros tejjel, és pár percig hagyjuk a lezárt, de még forró sütőben.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...