r
Nosalty Logó

Fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lezsik
Fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 636 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2539 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 270 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 636 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2944 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    1540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2539 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kenyérsütő gépbe rakjuk a hozzávalókat a fenti sorrendben. (Kenyérsütő helyett persze kézzel is dagaszthatjuk. Ekkor az élesztőt felfuttatjuk és mint egy hagyományos kelt tésztát összeállítjuk, majd kétszeresére kelesztjük. Majd a 3. lépéstől folytatjuk.)
  2. Dagasztás programot indítunk rajta (1ó 50p).
  3. Lisztezett felületen 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk és megfonjuk.
  4. Vajazott-lisztezett tepsire rakjuk, tejjel lekenjük.
  5. 175 fokos sütőben 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé a sütőbe.)
  6. Sütés után rácsra tesszük a kalácsot, és ott hagyjuk kihűlni.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 71
  • 7 napos nézettség: 595
  • Össznézettség: 537942
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 22.

Ajánló

Ízesíthető még mazsolával, citromhéjjal, kakaóval-tetszés szerint.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy kis vajjal kitűnő reggeli nálunk. Ennek a videonak a segítségével tanultam meg a hatos fonást. Akinek ez túl bonyolult lenne, az készítsen két, hármas fonású kalácsot.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Gyönyör? ez a kalács!

Lezsik

Köszi szépen!

Hasznos Virág

Nagyon szép és biztos finom is! Kérlek segits! Meg kell várni, hogy a kalács kihülljön és aztán kiborítani? Én melegen akartam kiforditani összeesett és elveszitette szép formáját. elöre is köszönöm Vira

Lezsik

Ezt a kérdést most nem értem. Mib?l akartad kiborítani? A sütést én egy süt?lapszer? tepsin szoktam véghezvinni, és a sütés után csak lecsúsztatom a rácsra még melegen. Így az alja nem párásodik vissza. Ha még így sem teljesen érthet?, akkor kérdezz nyugodtan. lezsik

Hasznos Virág

Amikor megsütöttem gyönyörü volt és melegen kiboritottam , egy kicsit a teteje lapos lett:-( Meg kell várni, hogy a tepsiben hüljön egy kicsit? Köszi elöre is. Vira

Lezsik

Így már értem. Ha nincs süt?laphoz hasonló tepsid, amib?l borítás nélkül ki tudod venni, akkor süssed a tepsi hátoldalán.

Hasznos Virág

Ez a baj én mély tepsibe tettem és nem tudtam átcsúsztatni, csak kiboritani deszkára és aztán vissza. Ezért esett össze:-( Vira

Hasznos Virág

Lezsik! Köszönöm a jó tanácsot:-) Erre nem is gondoltam:-( pedig van sütim amit forditott s?tölapon kell késziteni. Virág

Lezsik

Nagyon szívesen! :)

Törölt felhasználó

Sajnos gépparkom nincs hozzá, anélkül megy?

Lezsik

Természetesen megy kenyérsüt? gép nélkül is. Ekkor kézzel kell kidolgozni a tésztát. Majd langyos helyen letakarva kétszeresére keleszteni.

Törölt felhasználó

Köszi, megpróbálom :-)

Törölt felhasználó

ez a videó nagyon tuti! :D biztosan hasznát fogom venni a kalács sütésénél! :) köszi

Lezsik

Szívesen

Panyitimi

Sziasztok! Nagyon jo recept,viszont nekem a tejes lekenes nem valt be.Maradtam a hagyomanyos tojasos kenesnel.Finom,izletes teszta! Gratulalok!

Lezsik

Igen, lehet tojással is lekenni, ha nem tartod elég fényesnek a tejt?l. Bár a tejes lekenéssel meg lehet tartani a kalács tojásmentességét egy allergia, vagy gyereknél még nem bevezetett tojás esetén.

Panyitimi

Erre nem is gondoltam,koszi!!!

Törölt felhasználó

Nagyon szuper a recept. Mindenkinek ízlik a kalács.A videóról jól meg lehetett csinálni a fonást.Nagyon köszönöm a receptet.

neni

Én is megsütöttem ezt a kalácsot. Gyönyör? szép és nagyon finom is lett. A hajtogatást a videóról nagyon élveztem.

Lezsik

Örülök, hogy neked is ennyire tetszik.

Dorczy92

Egy kicsit megcsavartam a receptet és 40 dkg finomliszthez 10 dkg teljes ki?rlés? rozslisztet kevertem : ) eleinte kicsit megijedtem, mert a teljes ki?rlés? liszt miatt keményebb lett a tészta a szokottnál és nem is igen akart megkelni. De a süt?ben szépen megn?tt : ) Ugyan a 6os fonást nem próbáltam ki, de a tetejét, miután megkentem tejjel, megszórtam kakaós cukorral : ) nagyon finom lett.

koktél

Kedves Lezsik én egy nagyon-nagyon kezd? vagyok a konyha területén...de annál lelkesebb. Már kétszer megcsináltam rögtön egy kg lisztb?l, (tudod kicsire nem adunk :) )gyönyör? lett, olyan mint itt a fotón, és finom is, de egy kicsit olyan "nehéz", egy kicsit "szalagos" de nem mindenhol. Probláma oka mi lehet? nem gyúrtam ki eléggé, vagy esetleg más oka lehet? Köszönöm a válaszod.

Lezsik

Kedves Koktél! Több tippem is van a dologra vonatkozóan. Az els?, hogy tényleg nem kevered el rendesen a tésztát. Bár ennek ellent mond az, hogyha én keleszt? tálban készítem a tésztát, akkor csak annyira keverem össze, hogy a száraz és nedves anyagok összeálljanak egybe. A második tippem a legvalószín?bb, hogy nem kelt meg a tésztád rendesen. A harmadik tippem, hogy a tésztád nem sült át rendesen.

koktél

Kedves Lezsik, köszönöm a gyors válaszod, gondolkodom a folyamatokon, a sülési id?t én inkább kb 10 perccel megnyújtottam, (alsó-fels? sütés, 180fok, és alatta a vízzel teli tál) én kézzel dagasztottam be, és emiatt ez t?nt els?re bakinak.... szépen engedtem n?ni is. Holnap megpróbálom ujra, mindezeket figyelembe véve amiket leírtál. Majd jelentkezem, milyen lett az eredmény. Még egyszer köszönöm!

koktél

Kedves Lezsik tegnap megsütöttem a kalácsot, gyönyör? szép lett, el?kaptam a kézi mixerem amihez van két dagasztó szál, és most nem kézzel gyúrtam ki. Nyílván itt lehetett a problémám, mert a szalagos jelenség borzasztó minimálisra csökkent, de a kalács alján még észrevehet? volt. Remélem a gyakorlat kés?bb megfog mutatkozni és sikerül ezt kiküszöbölni. A lényeg ami inkább számít, az ugyis az, hogy nem marad bel?le. :)

Lezsik

Köszi, hogy jelezted, hogy hogy sikerült az újrasütésed. Remélem a következ? már tökéletes lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk