Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-diós torta Flórától

Csokis-diós torta Flórától
Csokis-diós torta Flórától
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most lesz egy éves a blogom, és ennek alkalmából készítettem ezt a tortát. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

A tortát felezett dióbelekkel díszíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük. A vajat és a csokit megolvasztjuk.
  2. A cukros tojást összekeverjük a kakaóval, a liszttel, a csokis vajjal és a dióval. A masszát egy vajjal kikent, vagy sütőpapírral borított tortaformába simítjuk.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük. Hűlni hagyjuk, majd két részre vágjuk.
  4. A krémhez a csokit megolvasztjuk, és lehűtjük.
  5. A vajat a porcukorral és a tejjel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csokit is.
  6. A két tortalap közé kevés krémet teszünk, majd a maradékkal bevonjuk kívülről a tortát.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 636
elküldve: 4
receptkönyvben: 244
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokitorta, diós csokitorta, csokis diótorta, étcsokis diótorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Sun, 2020-03-29 20:32

Ez volt ma a férjem születésnapi tortája, nagyon finom lett. Máskor is meg kell sütnöm. Köszönjük.

bereczandi
bereczandi Sun, 2012-02-19 15:38

Elkészítettem, nagyon fincsi lett. Én azért raktam bele egy pici sütőport, hogy tényleg feljöjjön. Pontosan úgy néz ki mint a képen. Szerintem egy picikét több tej (kb 1 dl.) kell a krémhez, de lehet, hogy csak az étcsoki miatt. :-)))

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2012-02-20 18:47

Örülök, hogy ízlett! Szerintem a krém attól is függ, hogy mennyire szereted töményebben, illetve folyósabban. :)

galambosera
galambosera Thu, 2012-02-09 19:42

Érdekelne, hogy mitől jön fel a tészta? Én most sütöttem meg a lányom szülinapjára, és holnap állhatok neki egy másiknak, mert lapos és kemény a tészta...mindent a leírtak alapján csináltam! Segítséget várok!

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2012-02-09 21:14

Nem kell feljönnie a tésztának, alapból olyan vastag (5 cm minimum), hogy kétfelé lehet vágni. És a krém pedig megpuhítja.

galambosera
galambosera Thu, 2012-02-09 21:47

Közben rájöttem, hogy én hagyományos (26 cm) formában sütöttem, mert nem figyeltem, hogy te csak 20 cm-ben készítetted. Így már értem, hogy nekem miért lett csak 1 cm vastag....egyébként a tésztát a krémben mártogatva a fele már elfogyott, úgyhogy az ízével semmi gond. :)

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2012-02-09 22:13

Sajnálom.:(
Akkor ha 26 centisben készíted, szorozd meg a hozzávalókat annyival, amennyivel kell, arányosan. :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-02-09 12:18

Kedves Flóra!

Gratulálok az első évfordulóhoz!! :-)))
Ez a torta csodás és tényleg ünnepi:-))
Szép hetet és hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2012-02-09 18:33

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm szépen a gratulációt!:))
Szép estét!

1225
tojás 4 db
cukor 125 g
finomliszt 125 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaj 25 g
étcsokoládé 75 g
dió 150 g
étcsokoládé 75 g
vaj 125 g
porcukor 200 g
tej 2 ek