Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diókrémes palacsinta mazsolás almahabbal

Diókrémes palacsinta mazsolás almahabbal
Diókrémes palacsinta mazsolás almahabbal
85 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család  ma ebédre valamilyen palacsintát szeretett volna enni, de olyan " önteteset" és mégis könnyűt. Hát ezt találtam ki nekik. Nagyon finom lett, mert 10 perc alatt elfogyott az egész.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A diókrémhez

  • 20 dkg dió (darált)
  • 4 dkg cukor (kristály)
  • 0.5 dl tej
  • 1 teáskanál rum (elhagyható)

Az almahabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almahab elkészítésével kezdjünk. Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és a kicsi vajon megfuttatjuk. Beleteszünk fahéjat és szegfűszeget ízesítésnek, egy pici vizet öntünk hozzá, majd puhára pároljuk. Utána botmixerrel pépesítjük, és hűtőben teljesen kihűtjük.
  2. Közben a palacsintához felsorolt alapanyagokat tálba tesszük, és habverővel jól összekeverjük, és  kb. 15-16 db palacsintát sütünk belőle.
  3. Elkészítjük a diókrémet. Egy lábosba tesszük a tejet, kristálycukrot, és forrásig melegíjük, közben keverjük állandóan, hogy le ne égjen. Beletesszük a diót, és egy kicsit összefőzzük, kb. 1/2 percig, kevergetve! A rumot csak a végén tesszük bele, annyit, hogy ne legyen nagyon folyós a krém.
  4. A palacsintákat megtöltjük a krémmel.
  5. Most befejezzük az almahabot, mert közben kihűlt. Hozzáadjuk a 2 db tojásfehérje cukorral keményre felvert habját. Tálalásig visszatesszük a hűtőbe.
  6. A mazsolát megmossuk, rumba áztatjuk egészen a tálalásig.

  7. Tányérra tesszük a töltött, még meleg palacsintákat, mellé az almahabot, és megszórjuk a rumba áztatott mazsolával. Jó étvágyat kívánok!

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 895
elküldve: 1
receptkönyvben: 123
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

tamil

Mióta szakács: 2011.12.31.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diós palacsinta almahabbal, almahabos töltött palacsinta, rumos diókrémes palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tamil
tamil / tamil Tue, 2012-02-14 19:27

Jaj nem! 1/2 dl, annyi , mint egy fél deci pálinka:):) A diókrém így lesz olyan sűrű, hogy nem folyik, de mégis megfő.

Hencsa
Hencsa Tue, 2012-02-14 19:19

A diókrémhez fél liter tej kell,ugye?
Jó ez az almahab recept,kipróbálom,köszi....

961
finomliszt 35 dkg
tojás 3 db
tej 3 dl
ásványvíz 3 dl
cukor 2 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
1 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 teáskanál
dió 20 dkg
cukor 4 dkg
tej 0.5 dl
rum 1 teáskanál
alma 0.5 kg
vaj 1 ek
tojásfehérje 2 db
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
mazsola 1 marék
rum 0.5 dl