Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vietnami palacsinta - banh xeo

Vietnami palacsinta - banh xeo
Vietnami palacsinta - banh xeo
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbáltátok már a vietnamiak sós palacsintáját? Ha nem, akkor most itt a szuper alkalom, mert receptünk is van hozzá!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez hozzáadjuk a kurkumát és a sót, majd beleöntjük a kókusztejet, hozzáütjük a tojást, és simára keverjük a tésztát.
  2. 30 percig hűtőben pihentetjük.

A töltelékhez

  1. A szezámolajat egy serpenyőben felhevítjük, majd rádobjuk a szalonnát, és megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, a babcsírát, elkeverjük, és beletesszük a garnélát is. 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a halszósszal, és elkeverjük.

A sütés

  1. Kevés olajat felhevítünk a serpenyőben, és belekanalazunk egy merőkanál palacsintatésztát.
  2. Amikor már kezd szilárdulni, kanalazunk az egyik felére a töltelékből, tovább sütjük, majd a másik felét ráhajtjuk, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 868
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sós palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

506
rizsliszt 150 g
kurkuma 1 ek
1 teáskanál
kókusztej 4 dl
tojás 1 db
szezámolaj 1 ek
császárszalonna 80 g
újhagyma 2 közepes db
mungóbabcsíra 120 g
garnéla 150 g
halszósz 1 ek